Magazin 25.11.2015.

Prijateljstvo s bivšom – dobra odluka ili ne?

ČITANJE: 2 minute
prijateljstvo
Svi se slažemo da je miran rastanak najbolji, ali da li je dobra ideja i druženje nakon raskida?

Seks i seksualna tenzija

To što više niste zajedno, ne znači da ne osjećate privlačnost jedno prema drugom i da nećete poželjeti seks, pogotovo ako je bio dobar. Seksualna tenzija pomješana sa nevinim flertovanjem često vodi do seksa sa bivšim partnerima, što je gotovo uvijek recept za nezadovoljsto i zamršenu situaciju.

Neizbježno flertovanje

Možda provodite vrijeme kao prijatelji, ali imajte na umu da će uvijek postojati doza suptilnog flerta, čak iako toga niste svjesni. Takođe je veoma izvjesno da će nekad doći do podsjećanja lijepih trenutaka iz prošlosti i da ćete poželjeti da oživite stare uspomene, a to se neće desiti.

Prikrivene emocije

Često se dešava da jedan od partnera želi da se pomiri sa drugim partnerom, a čak iako znate da nema šanse da će vam se ona vratiti, ponadaćete se da ima šanse da budete zajedno. Osjećaj lažne nade je veoma nezgodan, a kada shvatite da od pomirenja nema ništa, samo će vam biti loše.

Uvijek ćete biti bivši

Iako je posmatrate kao prijatelja, za nju ćete uvijek biti bivši. Kada vas bude upoznavala sa prijateljima ili novim dečkom, uvijek će naglasiti da ste njen bivši dečko što će negativno uticati na vaš ego.

Uvijek će postojati granice

Svojoj bivšoj možete da ispričate kako ste upoznali zgodnu djevojku, a da se ona ne osjeća nelagodno? Super, ali zapamtite da nikada nećete moći da joj sve ispričate i uputite je u seksi detalje s novom djevojkom. Granice će uvijek postojati!

Faktor pomoći

Kada vaša bivša djevojka bude imala neki problem, željeće da popriča sa prijateljem. I sve je ok dok vam se ne bude požalila na svog sadašnjeg dečka ili bude tražila savjet kako da osvoji dečka koga je upoznala prošlog vikenda

(Menshealth.rs)