Biznis 18.07.2016.

Prijave medicinara za rad u Njemačkoj do 14. septembra

ČITANJE: 1 minuta

Radnici medicinske struke zainteresovani za rad u Njemačkoj imaju novu šansu za zaposlenje u toj zemlji jer mogu konkurisati za poslove njegovatelja u sklopu programa “Tripl vin”.

– Prijave je moguće podnijeti najkasnije do 14. septembra, a tačne termine i lokacije održavanja intervjua biće objavljene naknadno – istakli su u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH.

Dodali su da je u skladu sa dogovorom o posredovanju pri zapošljavanju radnika iz BiH u Njemačkoj naredni termin za intervjue od 26. do 30. septembra ove godine.

Traženi uslovi su minimum srednja medicinska škola, opšteg ili pedijatrijskog smjera, i poznavanje njemačkog jezika uz uslov minimum A2 nivo.

Kandidati koji dobiju posao biće primljeni na određeno vrijeme na poziciji asistenta za zdravstvenu njegu do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika. Startna plata iznosi 1.900 evra, a nakon nostrifikacije diplome moguće je zasnovati radni odnos na neodređeno.

U Agenciji za rad i zapošljavanje BiH ističu da je u Njemačkoj od aprila 2013. do maja ove godine posao našlo 2.029 medicinskih radnika. Dodali su da, uprkos velikom broju osoba sa srednjom medicinskom školom koje su otišle na rad u Njemačku, i dalje na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH ima više od 5.000 nezaposlenih osoba ovog profila.

(Glas)