Vijesti 27.04.2016.

Prijave za “Biramo najuređenije” do 20. maja

ČITANJE: 2 minute
jadranka_hajder
Do 20. maja traje akcija „Biramo najuređenije“. U ovoj akciji Gradske uprave, koja se organizuje četrnaestu godinu uzastopno, biraćemo najuređenije dvorište, najuređenije školsko dvorište, prostor zajednice etažnih vlasnika i najljepši balkon.

Za pobjednike su pripremljene novčane nagrade, a ukupni nagradni fond ovogodišnje akcije iznosi 3.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem prijavnog lista, koji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije u Gradskoj upravi ili ovdje.

Popunjene prijave, građani mogu predati u Prijemnu kancelariju Gradske uprave ili dostaviti putem pošte na adresu: Gradska uprava Grada Banjaluka (Komisija za realizaciju akcije „Biramo najuređenije“), Trg srpskih vladara 1, 78000 Banja Luka.

Takođe, prijave je moguće poslati i elektronskom poštom na adresu: [email protected].

Uspješno okončana proljećna akcija čišćenja:

Uspješno je okončana još jedna akcija Gradske uprave, a riječ je o proljećnoj akciji čišćenja i uređenja grada.

U ovoj akciji, koja je trajala od 28. marta do 18. aprila, ukupno je  prikupljeno 259 tona otpada sa gradskog područja, te 88,16 t sa područja seoskih mjesnih zajednica.

Podsjećamo da je ova akcija simbolično započela sadnjom stabla u dvorištu Osnovne škole „Branko Ćopić“.

Cilj akcije je bio da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada iz rijeka i drugog otpada koji ugrožava životnu sredinu, izuzev građevinskog čiji odvoz nije bio predviđen ovim aktivnostima.

U periodu od 28.  marta do 8. aprila akcijom su bile obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Jajce i platou Manjače.

Od 5. do 18. aprila akcija se provodila u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu  Banjaluka- Prijedor i putu Banjaluka – Bronzani majdan.

Akcija  se provodila prema utvrđenom operativnom planu i rasporedu, a u dogovoru sa predstavnicima mjesnih zajednica odnosno u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima.
Akciju su pratili brojni mediji, odštampani su informativni plakati i leci koji su podijeljeni po mjesnim zajednicama, te su sve potrebne informacije za građane bile objavljivane i na internet stranici grada.

(Banjaluka.rs.ba)