Vijesti 12.04.2021.

PRIJAVILI POLICIJI: Nova uprava Akvane u knjigama otkrila ekspres restoran, ali ne i u stvarnosti

ČITANJE: 1 minuta

Javno preduzeće “Akvana“ prijavilo je Policijskoj upravi Banjaluka, Odjeljenju za privredni kriminal, da restoran “Soriso“ koji se vodio u osnovnim sredstvima, ne postoji u stvarnom stanju imovine ovog preduzeća.

Kako je potvrdio v. d. direktora “Akvane“, Velibor Vukajlović, po preuzimanju dužnosti rukovodioca ovog preduzeća, obavljen je vanredni kontrolni popis imovine prilikom kojeg je ustanovljeno da u stvarnom stanju nema ovog ekspres restorana, iako se vodio u knjigama preduzeća.

– Prijavu u vezi s tim, ovih dana predali smo Policijskoj upravi Banjaluka, Odjeljenju za privredni kriminal, koja će je uputiti na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu – naveo je Vukajlović.

Nabavna vrijednost ovog restorana je oko 96.000 KM. Trenutno, u prostoru tog restorana nalazi se zakupac Sportski klub „Bilijar osmica“ koji je u taj prostor ušao januara 2019. godine.

U martu je predstavljen izvještaj tzv. “Tima za reviziju“, u kojem je, između ostalog, navedeno da je u “Akvani“ nestao cijeli ekspres restoran, te su pozvani nadležni organi da reaguju u konkretnom slučaju.

(SB)

Oznake: Akvana