Biznis 26.03.2017.

Prijavite se na Youth Speak Forum u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Lokalna kancelarija AIESEC-a u Banjaluci poziva sve studente Univerziteta u Banjaluci, te sve mlade, na ovogodišnji Youth Speak Forum.

Forum se održava 01. aprila, sa početkom u devet sati, na Ekonomskom fakultettu u Banjaluci.

Youth Speak Forum je najveći omladinski forum na svijetu i održava se u preko 100 zemalja svijetu u organizaciji  AIESEC-a.

“Tema Youth Speak Foruma jesu Ciljevi održivog razvoja, te kako mi kao mladi ljudi možemo doprinijeti njihovom ispunjenju u našoj državi. 17 ciljeva održivog razvoja je doneseno od strane Ujedinjenih Nacija, a AIESEC se među prvima obavezao da će raditi na njihovom ispunjenju”, navodi se u saopštenju AIESEC-a.

Youth Speak Forum je prostor za mlade da iskažu svoje mišljenje o aktuelnim problemima kroz diskusiju  i ponude svoje viđenje rješenja problema kroz kreiranje ideja za projekte.

Delegati foruma će imati priliku da učestvuju u radionicama Ujedinjenih Nacija, Ernst&Young kompanije i NLP Energy House-a.

U okviru radionica učesnici će raditi na prezentacionim vještinama, timskom radu, postavljanju ciljeva i komunikaciji, te pisanju projekata kao neophodnim vještinama za buduće profesionalno napredovanje.

U saopštenju se navodi da će poseban dio Youth Speak Foruma biti inspiracioni govori Cambridge centra, dr Nenada Novakovića, direktora Narodnog pozorišta RS i direktora BLC-a, a tu su i ostali prijatelji i partneri, koji su pružili podršku, kao što su Univerzitet u Banjaluci, Savez studenata Pravnog fakulteta te drugi.

Takođe, delegati će se upoznati i sa radom AIESEC-a kao najveće omladinske organizacije na svijetu te prilikama koje ova organizacija pruža mladim ljudima poput stručnih i volonterskih praksi u 126 zemalja.

“Cilj AIESEC-a jeste da uključi i razvije svaku mladu osobu i stvori lidere koji će preuzeti odgovornost u rješavanju globalnih problema”, stoji u saopštenju u kom se ističe da će svi delegati dobiti certifikat o učešću na Youth Speak Forum-u.

Stoga iskoristite priliku i krenite na vaše lidersko putovanje tako što ćete aplicirati za učešće na Youth Speak Forumu u Banjaluci na sljedećem linku: bit.ly/BANJALUKA2017 , a ukoliko imate pitanja slobodno im se obratite na  [email protected].