Vijesti 12.01.2016.

Prijedlog za jednomjesečni pritvor Dautbašiću i Šahmanovoj

ČITANJE: 1 minuta
tuzilastvobih(3)
Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman, koje su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka dva” zbog sumnje da su ometali rad pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija.

Mjera pritvora biće predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva BiH juče je saopšteno da je hapšenje Dautbegovića i Šahmanove rezultat složene operativne akcije koju su, uz nadzor tužilaca, sprovodili policijski službenici Sipe u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka dva”.

Tokom akcije, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni preduzimali nezakonite radnje i aktivnosti da bi naveli na davanje lažnog iskaza svjedoka u predmetu Tužilaštva BiH protiv Keljmendija i drugih, kao i predmetu koji se vodi pred pravosudnim institucijama samoproglašenog Kosova.

Prema navodima medija, Dautbašić i Šahmanova uhapšeni su zbog sumnje da su Azru Sarić, bivšu djevojku ubijenog sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele, nagovarali da lažno svjedoči o detaljima u vezi sa Delalićevim ubistvom.

(Agencije)