Vijesti 02.01.2016.

Prijedor: Dva lica izgubila život, teško povrijeđeno maloljetno dijete

ČITANJE: 1 minuta
stop-policija1
U sudaru automobila “audi” i voza na pružnom prelazu “trinaesta” u Prijedoru poginuli su supružnici iz Novog Grada čiji su inicijali R.V. /42/, vozač, i D.V. /39/, suvozač, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor Marija Matić.

Teško su povrijeđeni lice čiji su inicijali E.A. /38/ iz Kostajnice i njen devetogodišnji sin, koji su prevezeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama, poginuli su Refik i Denisa Veletanlić, a teško povrijeđena je Edisa Agarević.

Sudar, koji je policiji prijavljen u 16.50 časova, dogodio se na pružnom prelazu “trinaesta” koji gotovo svake godine odnosi ljudske živote.

Iz “Željeznica” je 2013. najavljeno da bi problem pružnog prelaza “trinaesta” u Prijedoru, koji gotovo svake godine odnosi ljudske živote, trebalo da bude riješen početkom 2014. godine, ali se to do danas nije desilo.

Da bi problem ovog prelaza bio riješen na prelazu bi trebalo da budu postavljeni automatski polubranici koji se nailaskom voza spuštaju, a prolaskom voza podižu. Neophodno je uređenje raskrsnice koja je izuzetno komplikovana za usklađivanje drumskog i željezničkog saobraćaja.

(Srna)