Prijedor spreman za ŠA Fest

Na konferenciji za medije održane u Prijedoru 7 avgusta 2019 godine, a povodom početka ovogodišnjeg ŠA Festa, portparolka Nataša Kuridža upoznala je prisutne medije o satnicama I svim potrebnim tehničkim detaljima koje očekaju posjetioce ŠA ulice, 7. i 8. avgusta, odnosno publiku ŠA Festa koji će se održati u prostoru Ljetne bašte u Prijedoru, 9. i 10. avgusta 2019. godine.

U okviru manifestacije Kulturno ljeto, a uz podršku Grada, Turističke organizacije Prijedor te partnera i prijatelja festivala: Jelen piva, Sensationa, Addiko Banke – banke partnera festivala, Željeznica RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, Austroneta, te Mittala, a uz podršku lokalne zajednice, te mnogih medijskih partnera, ŠA Fest ove godine proširen je sa dva, na četiri dana i počinje ŠA ulicom.

Svi sadržaji ŠA ulice su besplatni, a organizatori prolaznike pozivaju da se zadrže tamo gdje im bude najinteresantnije.

„Idući kroz šetalište, tj. glavnu ulicu u Prijedoru, svako će da pronađe onaj dio umjetnosti koji mu najviše odgovara“ , naglasila je Kuridža.

Svi sadržaji ŠA ulice su besplatni i počinju od 19 časova i traju do ponoći 7. i 8. avgusta.

Na „Teatar pozornici“, na Trgu Majora Zorana Karlice prolaznike 7. avgusta očekuje predstava polaznika škole glume Deana Batoza koja počinje u 19.30, a u 21 na pozornicu izlazi Đuro sa „Đurologijom“. U četvrtak 8. avgusta na ovoj pozornici vas od 19 očekuju sadržaji za djecu, lutkarska predstava OŠ „Desanka Maksimović“ i radionica kreativnog centra „Jakša“, a od 20.45 uživaćete uz odličnu predstavu Pozorišta Jazavac „Celo telo tu me boli“.

Na malom gradskom trgu, na „Sensation muzičkom stejdžu“ 7. avgusta, od 22.00, očekuju vas odlične svirke Combine Quarteta iz Banjaluke, te domaćeg benda Ketpool. Sljedeće veče, 8. avgusta na istom mjestu od 20 časova zabavljaće vas orkestar harmonika „Sky Glory“, a od 22 banjalučki Bandeneon Square, te domaći Bećari.

Za to vrijeme, u „Addiko art kutku“ ispred Galerije, ljubitelji likovne umjetnosti mogu da pogledaju izložbu likovnih radova nastalih u ŠA koloniji. Predstavnik učesnika ove kolonije, Miroslav Stakić rekao je da mu je bila čast da bude dio ovogodišnje ŠA fest priče kao i svim njegovim kolegama koji su i na ovaj način odali poštovanje prema Mikši, njihovom kolegi sa klase i žele da se i ubuduće, na ovaj način, svi zajedno sjećamo njega i njegovih savršenih djela.

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba