Prijedor spreman za ŠA Fest

Na konferenciji za medije održane u Prijedoru 7 avgusta 2019 godine, a povodom početka ovogodišnjeg ŠA Festa, portparolka Nataša Kuridža upoznala je prisutne medije o satnicama I svim potrebnim tehničkim detaljima koje očekaju posjetioce ŠA ulice, 7. i 8. avgusta, odnosno publiku ŠA Festa koji će se održati u prostoru Ljetne bašte u Prijedoru, 9. i 10. avgusta 2019. godine.

U okviru manifestacije Kulturno ljeto, a uz podršku Grada, Turističke organizacije Prijedor te partnera i prijatelja festivala: Jelen piva, Sensationa, Addiko Banke – banke partnera festivala, Željeznica RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, Austroneta, te Mittala, a uz podršku lokalne zajednice, te mnogih medijskih partnera, ŠA Fest ove godine proširen je sa dva, na četiri dana i počinje ŠA ulicom.

Svi sadržaji ŠA ulice su besplatni, a organizatori prolaznike pozivaju da se zadrže tamo gdje im bude najinteresantnije.

„Idući kroz šetalište, tj. glavnu ulicu u Prijedoru, svako će da pronađe onaj dio umjetnosti koji mu najviše odgovara“ , naglasila je Kuridža.

Svi sadržaji ŠA ulice su besplatni i počinju od 19 časova i traju do ponoći 7. i 8. avgusta.

Na „Teatar pozornici“, na Trgu Majora Zorana Karlice prolaznike 7. avgusta očekuje predstava polaznika škole glume Deana Batoza koja počinje u 19.30, a u 21 na pozornicu izlazi Đuro sa „Đurologijom“. U četvrtak 8. avgusta na ovoj pozornici vas od 19 očekuju sadržaji za djecu, lutkarska predstava OŠ „Desanka Maksimović“ i radionica kreativnog centra „Jakša“, a od 20.45 uživaćete uz odličnu predstavu Pozorišta Jazavac „Celo telo tu me boli“.

Na malom gradskom trgu, na „Sensation muzičkom stejdžu“ 7. avgusta, od 22.00, očekuju vas odlične svirke Combine Quarteta iz Banjaluke, te domaćeg benda Ketpool. Sljedeće veče, 8. avgusta na istom mjestu od 20 časova zabavljaće vas orkestar harmonika „Sky Glory“, a od 22 banjalučki Bandeneon Square, te domaći Bećari.

Za to vrijeme, u „Addiko art kutku“ ispred Galerije, ljubitelji likovne umjetnosti mogu da pogledaju izložbu likovnih radova nastalih u ŠA koloniji. Predstavnik učesnika ove kolonije, Miroslav Stakić rekao je da mu je bila čast da bude dio ovogodišnje ŠA fest priče kao i svim njegovim kolegama koji su i na ovaj način odali poštovanje prema Mikši, njihovom kolegi sa klase i žele da se i ubuduće, na ovaj način, svi zajedno sjećamo njega i njegovih savršenih djela.

CILJ POVEĆANA BEZBJEDNOST ĐAKA Od danas besplatan tehnički pregled autobusa

U Republici Srpskoj će od danas do 31. avgusta biti sprovedena besplatna kontrola tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa, sa ciljem povećanja bezbjednosti đaka u saobraćaju, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske. U akciji besplatne kontrole učestvovaće 58 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa. “Ovom akcijom, čiji je cilj

“Vitaminka” traži 50 radnika

Fabrika za preradu voća i povrća “Vitaminka” iz Banjaluke raspisala je oglas za prijem 50 radnika na određeno vrijeme.

Dok je bio u provodu zapaljen mu skupi auto

Skupocjeni pasat, star nepune dvije godine, zapaljen je u banjalučkom naselju Ada, a u tim momentima njegov vlasnik Miloš M. (35) bio je u noćnom provodu u obližnjem lokalu, saznaju “Nezavisne”. Istraga u ovom slučaju se sprovodi, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac i, kako nezvanično saznajemo, slučaj je okvalifikovan kao oštećenje i

ANA TRIŠIĆ BABIĆ O DENISU KULJIŠU: Nije dozvoljavao da ga svrstaju u grupu i ograniče

Ana Trišić Babić, savjetnica člana predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i bivša zamjenica ministra inostranih poslova BiH napisala je emotivno pismo povodom smrti novinara i velikog čovjeka Denisa Kuljiša koje prenosimo u cjelosti: Ništa tako glasno ne podsjeti na život kao njegova suštinska suprotnost. Ništa ne podsjeti na ljepotu življenja, na ljepotu prijateljstva,

Bolković o Denisu Kuljišu: Nema u ovom podneblju i naraštaju nitko ni sličan

Romano Bolković se dirljivim tekstom oprostio od svog prijatelja Denisa Kuljiša, koji je preminuo danas u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. Bolković je tekst kojim se oprostio od Kuljiša objavio na Facebooku, a mi ga prenosimo uz dozvolu autora. “Kaže mi Nada da su govorili da si blijed, da odeš do liječnika, ali kao