Vijesti 23.06.2021.

Prijedorčani izvukli mladića iz rijeke, prebačen na UKC u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Prijedorčani, Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se čamcem vozili po rijeci Sani uz obalu kada su ugledali momka koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao “Pomozite momak se guši”.

“U tom momentu skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom momentu, na dva i po metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio povikao sam “Imam ga” “, priča nam Ami Dizdarević.

U tom momentu i Hari Avdagić je skočio u vodu.

“Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola hitne pomoći”, rekao je još vidno uzbuđen, Hari Avdagić.

“Policijska uprava Prijedor je oko 14:00 časova obaviještena da je u mjestu Gomjenica, od strane građana, pružena pomoć licu koje je u besvjesnom stanju uočeno u rijeci Sani. Utvrđeno je da se radi o maloljetnom licu koje je nakon ukazane medicinske pomoći od strane Službe hitne pomoći Doma zdravlja, Prijedor prevezeno u UKC Banjaluka”, potvrdili su nam u PU Prijedor.

Kako Info Prijedor nezvanično saznaje, mladić je u teškom stanju.

Upozorenje kupačima, Sana zna biti vrlo opasna pogotovo za neiskusne plivače. Zato budite oprezni, pogotovo oni koji nisu iskusni plivači.

(E.M)