Vijesti 06.12.2015.

Prijedorčaninu za ubistvo supruge 13 godina zatvora

ČITANJE: 1 minuta
Prijedorčanin
Okružni sud u Banjaluci osudio je na 13 godina zatvora Draška Sekulića (41) iz Prijedora zbog ubistva supruge Nataše.

Prema navodima u presudi, Sekulić je suprugu izbo nožem četiri puta i nanio joj teške povrede 24. maja ove godine, a ona je preminula na putu do bolnice. Bio je pijan i nakon hapšenja u krvi mu je izmjereno 1,29 promila alkohola.

Ubistvu je prethodila žestoka svađa između Draška i Nataše, jer ga je ona napustila i otišla od njega.

Njih dvoje nisu živjeli zajedno, a tog dana Draško je došao kod supruge kući i nagovarao je da mu se vrati. Posvađali su se i tokom svađe Draško je zgrabio nož i izbo suprugu. Nakon ubistva nije pobjegao, već je sačekao policiju i predao se.

On je prvo bio optužen za nasilje u porodici tokom kojeg je usmrtio člana porodice, ali je tužilaštvo izmijenilo optužnicu i na teret mu stavilo ubistvo. Sekulić je nakon hapšenja u policiji izjavio da je volio Natašu i da nije imao namjeru da je ubije.

Tada je kazao da je Nataša uzela nož i pokušala da ga ubode, ali da joj ga je on oteo i zatim je ubo nekoliko puta.

U obrazloženju presude sudija Olga Pantić je navela da je sud prilikom odmjeravanja kazne kao otežavajuće za Sekulića cijenio način izvršenja djela, te to što je suprugu ubo četiri puta, kao i činjenicu da ju je i ranije zlostavljao. Olakšavajuće za njega je bilo to što je neosuđivan i što se korektno ponašao na suđenju i tokom postupka.

(NN)