Sport 28.01.2019.

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA “Orlovi” su dokaz da ženska košarka u Banjaluci ima dugu tradiciju

ČITANJE: 2 minute

Povodom osvajanja trofeja Kupa Republike Srpske, gradonačelnik Igor Radojičić danas je priredio svečani prijem za igračice, stručni štab i rukovodstvo Ženskog košarkaškog kluba „Orlovi“. 

Uz čestitke na osvojenom trofeju, Radojičić je naglasio da su na prijemu razgovarali i o tome na koji način gradska administracija može dalje da podrži rad ovog kluba.

– „Orlovi“ trenutno imaju odličnu poziciji u ligi i priliku da ostvare možda i najbolje rezultate do sada u prvenstvu BiH, a danas smo razgovarali o načinima kako dodatno možemo pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve. Ženska košarka u Banjaluci ima dugu i uspješnu tradiciju decenijama unazad. Nekada je naš grad imao reprezentativke Jugoslavije, a evo i sada nekoliko igračica „Orlova“ je u reprezentativnim selekcijama BiH i Srbije. Prije nekoliko decenija Banjaluka je bila domaćin i evropskog prvenstva u ženskoj košarci i sigurno je da ovaj sport u našem gradu ima svoje mjesto – rekao je Radojičić.

Govoreći o podršci sportu, Radojičić je ukazao da su od ove godine, prvi put, uvedene stipendije za sportiste koji su to zaslužili svojim rezultatima i da je i jedna od igračica „Orlova“ zaslužila tu stipendiju.

– Takođe, nastojimo i da poboljšamo uslove za trenitranje naših sportista. Očekujemo da se sportisti uskoro usele u novu sportsku dvoranu „Centar“ koja je sagrađena u prostoru nekadašnjeg Šoping centra što će sigurno klubovima donijeti više termina za treniranje i rasterititi dvorane Borik i Obilićevo – naveo je Radojičić.

Trener ŽKK „Orlovi“ Aleksandra Mušić, naglasila je da u narednom periodu igračice ovog kluba očekuje veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Ona se zahvalila Gradskoj upravi na pruženoj podršci, te izrazila nadu da će tako biti u budućnosti.

– Nadam se da ćemo u nastavku prvenstva, sa igračicama koje imamo na raspolaganju, obezbijediti što bolji plasman – zaključila je Mušić.