Sport 26.07.2016.

Prijem u Gradskoj upravi: Sjajni rezultati karatista “Energije”!

ČITANJE: 2 minute

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke, Jasna Brkić upriličila je danas prijem za karatiste KK “Energija“, koji su osvojili pet medalja na nedavno održanom Svjetskom kupu za mlade u Umagu.

– Sjajni su rezultati koje su naši mladi karatisti donijeli u Banju Luku, i to po dvije zlatne i srebrne i jednu bronzanu medalju – kazala je Jasna Brkić poslije prijema u zgradi Gradske uprave.

Zlato u Umagu su osvojili Mihajlo Stanić i Pavle Dujaković, srebro Sergej Vučić i Nikolina Čučak, dok se bronzom okitila Anja Lolić.

– I vrijednije od tih medalja je vraćanje vjere u banjalučki sport. Ova djeca su na takmičenju u Umagu u konkurenciji preko 1.260 takmičara iz 56 zemalja zaista ostvarila značajne rezultate. Klub „Energija“, koji postoji deset godina, jeste dobar primjer na koji način treba raditi sa mladim sportistima u našem gradu – naglasila je zamjenik gradonačelnika, koja je, uz čestitke za postignut uspjeh uručila karatistima i trenerima prigodne poklone.

Predsjednik Kluba i glavni trener, Branko Derajić kazao je da takmičenje u Umagu smatra krunom rada tog Kluba.

– Za ovih deset godina psotojanja u naš grad i Republiku donijeli smo preko 25 balkanskih medalja. Međutim, svjetski kup je nešto posebno za mlade generacije. Prošle godine je naš jedan takmičar Pavle Dujaković nastupio i donio zlato. Ove godine smo otišli sa osam takmičara, i to skromno i oprezno. Poslije prvog dana, shvatili smo da kao klub pripadamo svjetskoj klasi dječijeg karatea – izjavio je novinarima Derajić, koji je izrazio nadu da će ova djeca, koja su potvrdila kvalitet i znanje – ostati u karate sportu i da će jednog dana, stasavajući u seniore, postići seniorske evropske, svjetske, pa i olimpijske rezultate.

Pavle Dujaković, koji je na takmičenju u Umagu odbranio titulu od prošle godine – šest godina trenira karate i kaže da i u budućnosti planira da se bavi ovim sportom.

Mihajlo Stanić je aktuelni viceprvak Balakana i kako kaže trenira karate tri godine.

Anja Lolić, koja karate trenira osam godina, osvajač je mnogobrojnih medalja od kojih je istakla drugo i treća mjesto na balkanskim prvenstvima 2013, 2015. i 2016. godine.