Sport 18.01.2017.

Prijem u Gradskoj upravi za igračice i rukovodstvo ŽKK Orlovi

ČITANJE: 2 minute

Povodom osvajanja Kupa RS za košarkašice, u Gradskoj upravi je danas priređen prijem za igračice i rukovodstvo ŽKK Orlovi.

Domaćini osvajačima Kupa RS bili su zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Dragan Banjac.

U izjavi novinarima, Amidžić je rekao da su Orlovi zdrav klub zasnovan na domaćim snagama i klub koji na dostojan način zastupa Republiku Srpsku i Banjaluku u Premijer ligi BiH.

– U klubu rade sve selekcije i uspjeli su da okupe zdravu i pozitvnu energiju kada je u pitanju ženska košarka u gradu. Orlovi bilježe dobre rezultate uprkos tome što nemaju veliki budžet, a njihov uspjeh je dokaz da rezltati moraju doći kada sportu pristupite otvorenog srca i kada u sport uđete isključivo radi sporta. Takođe, ovaj sastanak bi trebalo da pokaže da u Gradskoj upravi postoji interes za razvoj našeg sporta, ne samo ženske košarke, već sporta uopšte – istakao je Amidžić, ujedno čestitajući ovom klubu osvojeni Kup RS.

Dragan Banjac je rekao da je današnji prijem bio i prilika da se popriča o problemima koji tište banjalučki sport. Prema njegovim riječima, ŽKK Orlovi su u posljednjih desetak godina dali veliki doprinos razvoju ženske košarke u gradu, a da sada, sa minimalnim sredstvima, klub uspješno funkcioniše.

Član uprave ŽKK Orlovi, Nebojša Kuštrinović, kazao je da nakon današnjeg prijema još više vjeruje u budućnost kluba i da su gradski čelnici iskazali razumijevanje prema ŽKK Orlovi.

– Na nama je da i dalje vaspitavamo svoju djecu, da vrijedno treniraju, jer je sportski potencijal Banjaluke veliki ne samo u košarci već i u drugim sportovima – zaključio je Kuštrinović.

Podsjećamo, Orlovi su finalu Kupa RS, koje je odigrano 10. januara u Banjaluci, savladali velikog rivala Mladi Krajišnik i time odrbranili trofej osvojen prošle godine.