Prijem za članove Stonoteniskog kluba invalida „Vrbas“

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić razgovarao je danas sa predstavnicima Stonoteniskog kluba invalida „Vrbas“ o mogućnostima podrške i razvoja ovog sporta u gradu na Vrbasu.

Ovaj klub, koji se prošle godine okitio sa gotovo 50 medalja i 20 pehara, ima za glavni  sa smještajnim kapacitetima, koja bi, uz njihov put kroz evropska takmičenja, uveliko pomogla da sportisti ovih kategorija imaju još bolje uslove, i to, kako kažu, u skladu sa rezultatima koje ostvaruju kako na domaćem terenu, tako i u inostranstvu.

– Socijalizacija ovih sportista je izuzetno važna. U „Vrbasu“ su im dali odličnu šansu da naprave značajan iskorak i ostvare odlične rezulate na koje možemo svi biti vrlo ponosni. Oni su pokazali veliku snagu, entuzijazam i volju da rade i zato rezultati nisu izostali. Prostor za saradnju postoji i nadam se da će projekti javno-privatnog partnerastva kada su u pitanju sportski kolektivi zaživjeti – rekao je Zoran Talić.

Trener STKI „Vrbas“ Jovica Šormaz je kazao da im je cilj da Banja Luka dobije stonotenisku salu, koju bi mogli koristiti i neki drugi sportisti, a koja bi bila samoodrživa, da se ubrza razvoj sportskog turizma, kao i da u „Vrbasu“ rade na tome da imaju prvog olimpijca.

On je istakao da je posebno ponosan na rezultate članova kluba kao i na to i što će „Vrbas“ predstavljati BiH u Evropskoj hendikep ligi, a ovaj klub jedini na prostorima Balkana ima medalje u svim invalidnim grupacijama.

PRVA LIGA RS Borac savladao Slaviju

Fudbaleri Borca mnogo lakše od očekivanog savladali su Slaviju u derbiju 6. kola Prve lige RS. “Crveno-plavi” su pred nekoliko stotina gledalaca slavili s 3:0. Sa pobjedama je nastavila i Sloga iz Gornjeg Crnjelova koja je lider prvenstva.

IZBORI: SZP u Rogatici i Višegradu, SNSD i DNS u Prnjavoru

Kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je sinoć u Rogatici da je potrebno donijeti nove zakone o korištenju šumskih bogatstava i preradi drveta koji bi privukli investicije u ovaj sektor.