Sport 29.06.2021.

PRIJEM ZA KKI VRBAS: Dobili pozivnicu za učešće u Evroligi 2

ČITANJE: 2 minute

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka ugostio je delegaciju Košarkaškog kluba invalida Vrbas u kojoj su bili predsjednik Marinko Umičević, te igrači Biljana Nedić, Igor Ignjatović, Pero Kuzmanović i trener Aleksandar Vranješ, te im je ovom prilikom čestitao na osvojenom peharu NLB lige kao i na svim dosadašnjim uspjesima.

– Pratio sam vaš rad i odranije i moram priznati da sam impresioniran sa onim što ste dosad učinili za klub, i da ste učinili vrhunsku stvar za Banjaluku i na tome Vam veliko hvala. Moram se zahvaliti predsjedniku kluba Marinku Umičeviću, bez koga ne bi bilo ovakvih rezultata i čovjeka koji se za vas bori svim silama. Ono što želim da naglasim, a to je, da ćemo sa naše strane sve učiniti kako bismo poboljašli uslove za nesmetano funkcionisanje kluba – izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Marinko Umičević zahvalio se predsjedniku Skupštine Grada što je imao sluha da primi uspješni sportski kolektiv.

– Drago nam je što ste nas primili i vjerujem da ćemo uspješno sarađivati u vremenu koje dolazi. Naš klub je postao poodavno brend Banjaluke, jednostvano mi smo institucija, ali ne mogu više sam finansirati rad kluba koji je dotakao zvjezdane visine – naglasio je predsjednik KKI „Vrbas“.

Umičević je upoznao predsjednika gradskog parlamenta da je klub dobio pozivinicu za učešće u Evroligi 2, te da bi trebali biti domaćini kvalifikacionog turnira.

– Razgovaraćemo sa našim Savjetom za sport, i nastojaćemo da nađemo način kako da novčano pomognemo organizaciju pomenutog evroligaškog takmičenja – rekao je Mladen Ilić.

Biljana Nedić i Igor Ignjatović upoznali su predsjednika Skupštine grada Banjaluka kako u klubu svi žive kao složna porodica, da imaju i problema posbeno po pitanju kolica, te da su već godinama unazad potpuno dominantni u NLB ligi kao i na nivou BiH, ali da su u Evroligi 2 bilježili dobre rezultate. Takođe su se zahvalili na prijemu i obećali da će i dalje ponosno predstavljati Banjaluki i izvan granica Republike Srpske i BiH.

(SB)

Oznake: KKI Vrbas