Vijesti 10.05.2019.

Prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić upriličio je danas prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala, koji će biti održan večeras u dvorani „Borik“, sa početkom u 20 časova.

Na ovogodišnjem, 26. izdanju festivala dječije pjesme, učestvovaće 19 mališana iz Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije. Biće izvedeno 16 kompozicija koje konkurišu za 11 festivalskih nagrada.

Kako je istakao Radojičić, mnogi učesnici ove jedne od najdugovječnijih manifestacija danas su već poznati renomirani umjetnici, a ima i onih koji su prešli u kompozitorske ili autorske vode.

Grad Banja Luka je i ove godine podržao festival, uključujući ga u manifestaciju “Proljeće u Banjaluci”.

-Ovo je regionalni događaj, koji se uklapa u naš koncept regionalnog centra. Događaj za koji se čuje van granica naše zemlje i od velikog značaja za afirmaciju Banja Luke – kazao je Radojičić.

Urednik takmičarskog dijela festivala Dragoljub Sladojević naveo je da će humanitarni fond ovogodišnjeg festivala činiti prihod od prodatih ulaznica i od SMS glasanja.

Na čelu žirija će biti pjevačica Jelena Tomašević. Nagradni fond ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala iznosi 5.000 KM.

Učesnice ovogodišnjeg festivala Ekatarina Tarabić i Ana Bertić istakle su na današnjem prijemu u Gradskoj upravi da su zadovoljne što su dobile priliku da učestvuju na ovom festivalu, koji je kako su navele – odlično organizovan i donosi im puno zabave i druženja.