Vijesti 28.12.2015.

Prijemi kod predsjednika Dodika povodom Dana Republike

ČITANJE: 1 minuta
Dodik Prijem Dan Republike
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja 9. januara – Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana, organizovao je danas u Banjaluci prijeme.

Predsjednik je jutros primio najbolje sportiste, studente, nagrađene učenike, delegacije kulturnih i naučnih radnika, predstavnike izdavača iz Republike Srpske i delegacije Saveza nacionalnih manjina Srpske.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za kulturu u Vladi Republike Srpske Milica Kotur smatra da je veoma bitan prijem za predstavnike istitucija kulture Srpske, jer pokazuje koliko Republici znače svi segmenti stvaralaštva. Ona je istakla da je 2015.  obilježio veliki broj kulturnih manifestacija i projekata koje su organizovale mnogobrojne ustanove kulture širom Srpske.

Prijem je važan  događaj i za nacionalne manjine , jer to pokazuje da institucije Srpske misle o nacionalnim manjinama i da su uz njih, kazao je Dario Atijas, sekretar Jevrejske zajednice iz Doboja, koja je članica Saveza nacionalnih manjina Srpske.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik primio je i delegacije Narodne skupštine, Vijeća naroda i predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, Ustavnog suda, pravosudnih organa, MUP-a Srpske i Ministarstva odbrane BiH, akademika, boračkih organizacija, penzionisanih generala, Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” i udruženja vojnih penzionera. A na kraju radnog dana organizovan je i prijem za privrednike i za predstavnike medija.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik