Vijesti 29.06.2016.

Prijeteći ubistvom tražio 55.000 KM od vlasnika restorana “My way”

ČITANJE: 1 minuta

Dragan Radaković (42) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je pokušao iznuditi 55.000 maraka od Mladena Miškovića, vlasnika banjalučkog restorana „My way“, kome je prijetio da će ga ubiti ukoliko mu ne preda traženi novac.

Pokušaj iznude dogodio se 22. juna ove godine kada je Radaković telefonom pozvao Miškovića i uz prijetnju da će ga likvidirati zahtjevao je da mu preda 55.000 KM. Mišković je prijetnje prijavio policiji, koja je operativnim radom identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

– Nakon ispitivanja osumnjičenog Dragana Radakovića postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci stavio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznude – rekla je portparol tužilaštva Maja Đaković Vidović.

Ona je pojasnila da je pritvor zatražen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili počiniti krivično djelo kojim je prijetio. O prijedlogu za pritvor odlučivaće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

(srpskacafe.com)