Svijet 27.11.2021.

PRIJETNJE KANCELARU AUSTRIJE: Šalenbergu dat rok da povuče korona mjere

ČITANJE: 1 minuta

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) pokrenula je istragu protiv anonimnih protivnika epidemioloških mjera zbog prijetnje austrijakom kancelaru Aleksanderu Šalenbergu.

U prijetećem pismu, potpisanom sa “Grupacija”, Šalenbergu je dat rok do kraja novembra da povuče sve korona mjere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, “Grupacija” prijeti nasiljem Šalenbergu, njegovoj porodici i saveznicima, prenose Nezavisne.

Pored Šalenberga prijeti se i ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja, Karlu Nehameru i Volfgangu Mikštajnu, drugim članovima Vlade i političarima iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SPO), koji su podržali lokdaun i najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije.

Ministar Nehamer je kazao da, kada se primi od anonimnog pošiljioca prijetnja protiv demokratski izabranih institucija i njihovih porodica, ne može da se to samo primi k znanju.

Najavio je da će policija sveobuhvatnom istragom utvrditi ko stoji iza prijetnji.

U Austriji 11.671 novozaraženi i 65 umrlih

U Austriji se dnevni broj novozaraženih nalazi u stalnom opadanju, tako da je u posljednja 24 sata registrovan 11.671 novooboljeli i 65 umrlih zaraženih koronom.

Prošle nedjelje u subotu zabilježen je broj od 15.297 novozaraženih.

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata se nije promijenio i ostao je na visokih 3.248, a na intenzivnoj njezi se nalazi 608 teško oboljelih.

Sudeći po broju novozaraženih mjera lokdauna počinje da djeluje, pošto je već više dana zaredom taj broj manji nego što je bio prošle nedjelje.

(N.S)