Vijesti 23.12.2016.

Prikazan film „Studentska brigada“: Spomenik jednom vremenu i jednoj generaciji ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Na Filozofskom Fakultetu u Banjaluci juče je prikazan dokumentarni film ,,Studentska brigada“, reditelja Mladena Vučkovića.

– Studentska brigada bila je zapostavljena u našem javnom prostoru sve donedavno. Ovaj film je predviđen da aktuelizuje pomenutu temu i da bude dostojan spomenik jednom vremenu i jednoj generaciji ljudi – naveo je autor filma.

Rukovodstvo Saveza studenata Filozofskog fakulteta ističe da su izuzetno ponosni što su jedan ovakav događaj organizovali na svom fakultetu i da je ovo samo prvi korak u obilježavanju sjećanja na Studentsku brigadu koji će oni kao studentska organizacija preuzeti na sebe u bližoj i daljoj budućnosti.

– Savez studenata Filozofskog fakulteta je zainteresovan da u saradnji sa drugim studentskim organizacijama i Fakultetima, organizuje projekcije zajedno sa njima i time značajno podigne svijest o značaju sjećanja na učešće studenata u Studentskoj brigadi – navode iz Saveza.

Premijeri filma su prisustvovali brojni učesnici Studentske brigade, roditelji poginulih studenata, profesori, studenti, kao i svi ostali zainteresovani.

O karakteru filma najbolje svjedoči muk u prepunom amfiteatru koji je nastao sa posljednjim kadrom.

premijera-studentska-brigada2
premijera-studentska-brigada3
premijera-studentska-brigada4
premijera-studentska-brigada5
premijera-studentska-brigada6

(banjaluka.net)