Vijesti 07.12.2018.

„POKLONIMO IGRU, UNESIMO RADOST” Priključite se prazničnoj akciji za mališane sa dječijeg odjeljenja psihijatrije

ČITANJE: 2 minute

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, web magazin Lola pokrenuo je akciju „Poklonimo igru, unesimo radost“, koja je usmjerena na prikupljanje poklona za mališane smještene na Odjeljenju dječije i adolescentne psihijatrije u Banjoj Luci, a mogu joj se priključiti svi građani koji su u prilici i žele da daju svoj doprinos.

Ovo odjeljenje jedino je takvo na teritoriji čitave Republike Srpske i mjesto na kojem se pruža pomoć i podrška djeci i mladima sa raznim poremećajima mentalnog zdravlja, od autizma, mentalne zaostalosti i drugih poremećaji razvoja, do depresivnosti, suicidalnost i psihotičnih poremećaja. Stoga, uz darove za one koji trenutno tamo borave, dobrodošli su i pokloni koji bi mogli da budu od koristi i nakon praznika, u daljem radu Odjeljenja.

„Želja nam je da, pored slatkiša koji su neizostavan dio svake praznične radosti, darujemo i sitne potrepštine koje će im, nadamo se, bar malo olakšati boravak u bolnici, a koje bi, jednim dijelom, ostale na upotrebu Odjeljenju, čije je osoblje svakodnevna stručna podrška njima i njihovim porodicama“, poručuju organizatori akcije.

Tako su, uz već pomenute slatkiše, građani i kompanije pozvani da poklone sve vrste igračaka, društvenih igara poput „Čovječe, ne ljuti se“ ili „Monopola“, šahovske setove, pazl slagalice, slikovnice, pribore za crtanje i bojanke, flomastere, bojice, plastelin, ali i knjige za djecu različitih uzrasta.

Žitelji Banje Luke su pozvani da svoje darove donesu u sjedište Lola magazina, na adresi Bulevar Stepe Stepanovića BB u Banjoj Luci (kod Rebrovačkog mosta), dok oni koji žive izvan Banje Luke i predstavnici zainteresovanih kompanija mogu da konkaktiraju organizatore posredstvom Facebook ili web stranice Lola magazina.

Akcija traje do 20. decembra, što je sasvim dovoljno vremena da Deda Mraz prikupi poklone od svih ljudi koji mogu da ih doniraju i posjeti mališane koji zaslužuju malo prazničnog duha i lijepih iznenađenja.