Vijesti 13.03.2017.

Prikupljaju sredstva za Roditeljsku kuću

ČITANJE: 2 minute

Udruženje porodica djece oboljele od malignih bolesti Republike Srpske “Iskra” organizuje u nedjelju, 19. marta, u Banjaluci “Humanitarno veče folklora”, u kojem će učestvovati 12 kulturno-umjetničkih društava iz Srpske.

Predsjednik “Iskre” Dijana Berić rekla je da je sav prihod od ulaznica i donacija koje budu prikupljene namijenjen finansiranju normalnog rada Roditeljske kuće, u kojoj borave mališani koji se liječe od malignih bolesti i njihovi roditelji.

“Roditeljska kuća još nema riješeno pitanje finansiranja, pa se uprava ovog udruženja trudi koliko može da raznim projektima obezbijedi minimalan iznos novca neophodnog za normalan rad ove kuće”, izjavila je Berićeva novinarima.

Prema njenim riječima, na humaninarnom koncertu učestvovaće kulturno-umjetnička društva: “Pronija” iz Prnjavora, “Miloš Dujić” iz Čelinca, “Čajavec”, “Vaso Popović”, “Srpski vitezovi, te “Sveti Sava” iz Banjaluke, zatim “Mladost” iz Brezičana, “Budućnost” iz Glamoča, “Piskavica” iz Piskavice, “14. februar” iz Debeljaka, “Brio rudar” iz Maslovara, a specijalni gosti su članovi temišvarskog društva “Đurđevak”.

Predsjednik Upravnog odbora udruženja “Iskra” LJiljana Simurdić pozvala je sve građane koji su u mogućnosti da dođu na ovaj humanitarni koncert i na taj način daju svoj doprinos u radu Roditeljske kuće, u kojoj je trenutno smješteno pet porodica djece oboljele od malignih bolesti.

“Ova kuća ima veliki značaj za djecu oboljelu od malignih bolest, ali i njihove roditelje, jer na jednom mjestu, u opuštenoj atmosferi imaju podršku koja im u veoma teškim momentima mnogo znači”, istakla je Simurdićeva. 

Ona se nada da će uskoro biti pronađeno i trajno rješenje za finansiranje Roditeljske kuće.

Simurdićeva je podsjetila da je Roditeljska kuća izgrađena na inicijativu članova Udruženja “Iskra”, u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva “Vaso Popović” iz Banjaluke Milo Mikavica kaže da su se članovi ovog društva rado odazvali humanitarnoj akciji, te izrazio očekivanje da će to učiniti i građani.

Humanitarni koncert biće održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske u 19.00 časova, a cijena ulaznice je 10 KM.

Generalni pokrovitelj humanitarne manifestacije je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

(Agencije)