Vijesti 15.01.2017.

Prikupljeno skoro 70.000 KM za Centar za majku i dijete

ČITANJE: 1 minuta

Humani građani su 69.788 puta pozvali “M:telov” humanitarni broj telefona 1412 u okviru projekta “S ljubavlju hrabrim srcima” za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete”, čime je u ovoj akciji prikupljeno 69.768 KM.

Predsjednik udruženja građana Centar za edukaciju “Tvoja riječ” Olivera Ratković podsjetila je da je na nedavnoj donatorskoj večeri pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete” prikupljeno 1.241,088 KM.

“Za realizaciju ove značajne i humane priče kabinet predsjednika Srpske izdvojio je 700.000 KM, dok je od ostalih donatora i sponzora prikupljeno 541.088 KM”, navela je Ratkovićeva u saopštenju.

Ona je dodala da su znatan doprinos osnivanju Centra koji će se baviti prevencijom, dijagnostikom i rehabilitacijom djece sa teškoćama u razvoju, kao i pružanjem stručne pomoći roditeljima i porodici, dali i Vlada Srpske, Gradska uprava Banjaluka, brojni gradovi u Srpskoj, institucije, kompanije, donatori, sponzori i pojedinci.

Ratkovićeva je ocijenila da će izgradnjom Centra, za šta je prikupljeno 1,3 miliona KM, Srpska dobiti sistemsko rješenje pomenute problematike, kao i smještajne kapacitete za mališane i roditelje iz Srpske i regiona.

“Djeca nam više neće ići u region na liječenje i rehabilitaciju. Dakle, poništićemo ili obrisati stavku inostranog liječenja za ovu ciljnu grupu, a biće otvorena i nova radna mjesta”, navela je Ratkovićeva.

Ona je najavila da će budući Centar, između ostalog, posjedovati senzornu i slanu sobu, kabinet za motornu reedukaciju, laboratoriju, stomatološku ambulantu, kao i ordininacije raznih stručnih osoba.

(Glas)