Biznis 02.05.2019.

PRILIKA DA SE USVOJE NOVA ZNANJA I VJEŠTINE Besplatna škola programiranja i za banjalučku omladinu

ČITANJE: 1 minuta

Elektrotehnički fakultet u Banjaluci, Udruženje studenata EESTEC LC Banjaluka i udruženje IT kompanija u BiH “Bit Alijansa” organizuju  besplatnu školu programiranja “CoderDojo” za polaznike uzrasta od 13 do 17 godina.

CoderDojo je globalni pokret osnovan u Irskoj koji prepoznaje važnost razumijevanja programskih jezika u savremenom svijetu, te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče vještine programiranja. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo ove škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizovala CoderDojo škole programiranja u 12 gradova, te je više od 1.000 polaznika imalo priliku učiti osnove programiranja, navodi se na sajtu ovog udruženja.

U skladu sa ranije uspostavljenom saradnjom, Elektrotehnički fakultet u Banjaluci, Udruženje studenata EESTEC LC Banjaluka i Bit Alijansa pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola, od 13 do 17 godine da se prijave za besplatnu školu programiranja na kojoj će imati priliku učiti osnove programiranja. Zainteresovani se mogu prijaviti na jedan od dva programa: Osnove programiranja u programskom jeziku Python ili JavaScript.

Nastava će se provoditi subotom od 11. maja do 8. juna, u terminu od 10 do 14 sati u računarskim salama Elektrotehničkog fakulteta.

Prijave su otvorene do 9. maja ili do popunjavanja kapaciteta.

(Srpskainfo)