PRILIKOM HAPŠENJA GAĐALI POLICIJU TVOROM Podignuta optužnica protiv dvojice Banjalučana zbog prodaje narkotika

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Vladimira Sumonje (29) i Luke Tomaševića (26) zbog nedozvoljene proizvodnje i prodaje marihuane, spida i ekstazija, saznaje Srpskainfo.

Prema navodima iz optužnice, Sumonja i Tomašević uhapšeni su 9. novembra 2018. u vikendici u Ulici Franca Šuberta nakon što su na policijsku patrolu bacili tvora.

– Optuženi su u vremenskom periodu od početka 2018. do dana hapšenja na području Banjaluke, kupovali i prodavali marihuanu, spid i ekstazi. Sumonja i Tomašević su drogu nabavljali od njima poznatih osoba i držali je u vikendici u Ulici Franca Šuberta – navodi se u optužnici koja je u posjedu Srpskainfo.

Tokom pretresa vikendice i stanova na području Banjaluke koje su koristili Sumonja i Tomašević zaplijenjena je veća količina marihuane, ekstazija i spida, ali i digitalne vage, te oprema za improvizovanu laboratoriju za proizvodnju genetski modifikovane marihuane – skanka.

– U pretresu vikendice zaplijenjena su tri reflektora s pripadajućim kablovima, usisnik vazduha koji služi za ventilaciju na koji je bila montirana PVC cijev, tri lampe, tri konvertora za lampe, aluminijumska folija, španer trake i drugi materijal – navodi se u dokumentaciji iz istrage.

Prema dokumentaciji iz istrage vidljivo je da u Sumonja i Tomašević „pali“ gotovo slučajno.

– Policajci iz PS Lauš su došli do saznanja da se u vikendici u Ulici Franca Šuberta nalaze sumnjive osobe, a dolaskom pred vikendicu uočili su više lica u objektu. Nakon što su policajci pozvali da izađu iz vikendice čula se galama „popadaćemo“, „ne gine nam zatvor“, „bacaj prah u sudoper i puštaj vodu“ nakon čega su iz kuće na policajce bacili divlju životinju – tvora. Policija je nakon toga upala u vikendicu i zatekla Sumonju i Tomaševića koji su uništavali tragove i dokaze u na način da su bijelu praškastu materiju – spid prosipali u odvode u unutrašnjosti vikendice nakon čega su uhapšeni – navedeno je u dokumentaciji.

Naknadnim pretresom u vikendici su pronađena droga, hirurške rukavice, dozer, marihuana, spid i ekstazi, epruvete.

(Srpskainfo)

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i