Vijesti 08.04.2016.

Primjer svima: Dobrovoljni davaoci krvi iz banjalučkih srednjih škola

ČITANJE: 1 minuta
Banjalučki srednjoškolci koji u velikom broju učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi treba da budu primjer ostalim građanima, rekla je ljekar u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Danijela Banjac.

Banjac je navela da Gradska organizacija Crvenog krsta dva puta godišnje organizuje akcije dobrovoljnog davalaštva sa banjalučkim srednjoškolcima. Prva, koja je počela 26. februara sa gimnazijalcima, biće završena danas sa učenicima Ekonomske škole.

Ona je istakla da su ove akcije veoma značajne za Zavod, te podsjetila da svi zdravi građani od 18 do 65 godina mogu dobrovoljno dati krv u najbližoj transfuziološkoj službi.

“Zalihe krvi trenutno su zadovoljavajuće, zahvaljujući mnogobrojnim akcijama u protekla dva mjeseca, uključujući akcije sa opštinskim organizacijama Crvenog krsta i Ministarstvom unutrašnjih poslova”, rekla je Banjac.

Saradnik za zdravstvenu djelatnost u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Koviljka Vlaški rekla je da su u proljećnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi učestvovali učenici Gimnazije, Medicinske škole, Tehničke škole, Tehnološke škole, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, Poljoprivredne škole, Elektrotehničke škole, Škole učenika u privredi, Građevinske škole i Ekonomske škole.

Učenik Ekonomske škole Nikolina Savić rekla je da drugi put daje krv, te da se nada da će pomoći nekome kome je pomoć neophodna.

(Agencije)