Svijet 24.12.2022.

Princ Endru protjeran iz Bakingemske palate

ČITANJE: 1 minuta

Britanski kralj Čarls protjerao je princa Endrua iz Bakingemske palate nakon skandala sa pedofilom finansijerom Džefrijem Epstajnom i više mu neće biti dozvoljeno da ima kancelariju u palati ili da tu adresu koristi za korespondenciju.

Pozivajući se na izvore navodi se da je kralj poručio bratu da je sada prepušten sebi čime su prekinute veze sa njegovim starim načinom života kao radnim članom kraljevske kuće, piše Dejli mejl.

– Svako prisustvo u palati je zvanično završeno. Kralj je jasno stavio do znanja. On više nije radni član porodice i sada je prepušten sebi –  navodi izvor, prenosi Srpskainfo.

Princ Endru pridružiće se sutra kralju i drugim članovima kraljevske porodice na božićnom ručku u Sandrigemu, ali neće biti sa njima tokom porodične šetnje do crkve.

Princ Endru je u više navrata rekao da nije nikad bio blizak sa Epstajnom koji se ubio u zatvoru u avgustu 2019. godine dok je čekao suđenje po optužbi za seks trafiking i zloupotrebu djece.

Njegova bivša djevojka Žislejn Maksvel, koja trenutno služi 20-godišnju zatvorsku kaznu na Floridi, proglašena je krivom prošle godine po istim optužbama.

(Z.M)

Oznake: Princ Endru