Vijesti 09.01.2022.

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ: Naša generacija ima istorijsku odgovornost da sačuva Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Princ Filip Karađorđević boravi u Banjaluci gdje je prisustvovao dvodnevnim aktivnostima povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Zajedno sa suprugom, princezom Danicom Karađorđević, princ Filip je sinoć prisustvovao svečanoj akademiji, a danas svetoj liturgiji koju je u Hramu Hrista Spasitelja služio patrijarh srpski Porfirije.

On se u više navrata oglasio na društvenim mrežama povodom posjete Banjaluci i RS.

https://twitter.com/PrincFilip1/status/1480150615368032260?t=7qbpvRo1mnrc-5tet-Ep8g&s=09&fbclid=IwAR0dRDXu6vY4wlnhmCd01GR_3lx-VbgaTVh1LPwBXoMPFHobdXJcyPV1fMU

Nakon liturgije, princ Filip je, zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske i brojnim građanima, prisustvovao svečanom defileu održanom na Trgu Krajine, prenosi RTRS.

Pred dolazak u Banjaluku, on je na Tviteru čestitao građanima Srpske Dan Republike, poručujući da “Republika Srpska nije samo dio srpske zemlje, već obaveza i nadahnuće za nas i naše potomke”.

– Naša generacija ima veliku i istorijsku odgovornost da sačuva Republiku Srpsku od sve češćih pokušaja njenog obesmišljavanja i urušavanja sa raznih adresa – istakao je princ Filip.