Vijesti 29.09.2022.

Princ-Naslednik Filip razgovarao sa Dodikom

ČITANJE: 1 minuta

Princ-Naslednik Filip Karađorđević razgovarao je danas sa srpskim članom Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom, saopšteno je iz kabineta Princa-Naslednika.

Princ Filip je izrazio spremnost da zajedno sa suprugom Danicom i njihovom „Kraljevskom Fondacijom“ intenzivnije radi sa Vladom Republike Srpske na projektima u oblasti očuvanja kulturno-istorisjkog nasledja vezanog za dinastiju Karadjordjevic, kao i u oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Na taj način, prinčevski par će nastaviti afirmaciju i promociju Republike Srpske u svetu.

“Zahvalan sam predsedniku Dodiku i na dosadašnjoj saradnji i privrženosti poštovanju i negovanju kulture i tradicije vezane za dinastiju Karađorđević. Primer dobre prakse koju je iznedrila dosadašnja saradnja je i početak obnove devastiranog letnjikovca kraljevske porodice u Han Pjesku, koja je bila jedno od omiljenih mesta za odmor Kralja Aleksandra I i njegove porodice. Republia Srpska neguje kulturu sećanja i ima pregršt lokaliteta koji su istorijski vezani za dinastiju Karađorđević koje treba predstaviti svetu, i u cilju njihove promocije u budućnosti brojne rođake i prijatelje iz kraljevskih porodica širom sveta ugostio bih upravo u Republici Srpskoj“ – zaključio je princ-naslednik Filip.

Princ-Naslednik je na kraju razgovora g. Dodiku poželeo sreću na predstojećim izborima.