Politika 28.11.2021.

PRIORITET: Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora obišao lokaciju novog vrtića

ČITANJE: 2 minute

Kandidat za gradonačelnika Prijedora ispred SNSD-a, i sedam stranaka koje podržavaju njegovu kandidaturu Slobodan Javor danas je u naselju Pećani obišao lokaciju predviđenu za izgradnju novog vrtića, za koji je rekao da je jedan od prioriteta za narednu godinu.

“Ovdje smo na mjestu gdje će iduće godine, uz pomoć Vlade Republike Srpske biti započeti radovi na izgradnji savremenog i modernog dječijeg vrtića za 200 naših mališana”, izjavio je Javor novinarima.

On je dodao da je ovo jedan od prioriteta za narednu godinu s obzirom da su kapaciteti sadašnjeg vrtića popunjeni, lista čekanja na upis je velika, a dosta djece ostane neupisano.

“Ova lokacija je najbolje rješenje zbog toga što vrtić ostaje u prvoj gradskoj zoni, jer smo uvidom u listu čekanja, shvatili da se mjesto više traži u centralnom vrtiću i vrtiću na Pećanima”, istakao je Javor.

On je dodao da je žalosno da prethodna vlast, koja je u Prijedoru bila 16 godina, nije ovo prepoznala, a rezultat toga je lista čekanja na kojoj je oko 200 mališana.

“Tome dolazi kraj jer je SNSD sa koalicijom odlučan da sve ono što je Prijedoru nedostajalo uradi i da postanemo građani drugog grada u Republici Srpskoj”, istakao je Javor i dodao da podrška grada neće izostati ni lokalnim vrtićima.

Vršilac dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” Tatjana Brdar izjavila je da je poslije ovogodišnjeg upisnog roka bez mjesta ostalo oko 160 mališana.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Tihomir Timarac izjavio je da je u toku priprema idejnog projekta budućeg vrtića na Pećanima i da bi do proljeća trebalo da bude spremna kompletna projektna dokumentacija.

Ukupna površina građevinske parcele je 3.362 metra kvadratna.

(Srna/SB)

Oznake: Slobodan Javor