Sport 18.10.2020.

PRIPADNIK MUP-a RS NIŽE USPJEHE NA PRESTIŽNIM TAKMIČENJIMA: Obuka u SAJ doprinosi zapaženim rezultatima

ČITANJE: 2 minute

Zapažene rezultate na nedavno održanom takmičenju u krosfitu u Bugarskoj ostvario je Mišo Papak, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP Republike Srpske.

U veoma ozbiljnoj konkurenciji, Mišo je zauzeo četvrto mjesto, a zaostajao je samo pet bodova za trećeplasiranim Bugarinom koji je prošle godine napravio zapažene rezultate na Svjetskom krosfit takmičenju.

Mišo se upravo sprema za takmičenje za fizički najspremnijeg čovjeka na svijetu, a u razgovoru za za Srpskainfo otkrio je da se na ovogodišnjem „Internacional Bulgarian crossfit championship“ takmičio u „elit“ kategoriji, poznatijoj kao „kategorija onih koji mogu“.

“Krosfitom se bavim oko tri godine. To je prilično kratak vremenski period ako uzmemo u obzir činjenicu da se većina elitnih takmičara bavi mnogo duže ovim sportom, što me dodatno čini ponosnim na rezultate koje sam do sad napravio i daje mi motivaciju za dalje napredovanje”, rekao je za “Srpskainfo” pripadnik SAJ.

I nakon takmičenja u Bugarskoj, Mišo je nastavio sa jakim treninzima, jer se priprema za kvalifikacije za „Crossfit games“, svjetsko prvenstvo u krosfitu koje će biti održano u oktobru ove godine u Americi.

“Takmičenje traje šest dana, a pobjednik nosi titulu fizički najspremnijeg čovjeka na svijetu. Takođe se spremam i za ‘Athens throwdown’. jedno od najvećih takmičenja u Evropi, na koje sam se plasirao prošle godine”, priča on.

 

Jedan od motiva bavljenja ovim sportom je predstavljanje svoje zemlje i Ministarstva unutrašnjih poslova na najbolji mogući način, dodaje Mišo.

Ističe i da naporna i veoma složena obuka u SAJ svakako pomogla da dođe do što boljih rezultata na svim takmičenjema na kojima je učestvovao.

“Velika je čast i ponos biti pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, ali to sa sobom nosi veliku odgovornost i obaveze.  Obuka u jedinici je konstantna, kompleksna, a često jako teška i naporna. Usko specijalizovane vještine i znanja koja sam stekao od iskusnih instruktora moraju biti na najvišem nivou da bi se obavili svi zadaci koji se stave pred jedinicu i pojedinca. Tokom selekcije i obuke u jedinici se često mogao čuti moto: „Oni koji mogu, oni ostaju – koji ne mogu, odustaju, tim motom se vodim tokom treninga i takmičenja, ali i života”, rekao je Mišo.

I nakon takmičenja u Americi kaže da neće odustati od krosfita.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da su ponosni na rezultate koje Mišo ostvaruje na takmičenjima i na način na koji predstavlja njihovo ministarstvo u svijetu.

Trenizni i takmičenja u krosfitu veoma su teški i traže puno posvećenosti. Krosfit je kombinacija više sportskih disciplina kao što su plivanje, trčanje, biciklizam, dizanje tegova, gimnastika, veslanja, i još ima drugih disciplina. Kada se pripremate za takmičenje, svakoj od ovih disciplina trebate posvetiti dosta vremena, pojasnio je Mišo.

(N.S/ Banjaluka.net)