Vijesti 08.12.2022.

Pripravnici Vatrogasno-spasilačke brigade položili stručni ispit za profesionalnog vatrogasca-spasioca

ČITANJE: 1 minuta

U prostorijama Vatrogasno – spasilačke brigade Banja Luka, održano je polaganje stručnog ispita, kako teorijskog tako i praktičnog dijela za profesionalnog vatrogasca-spasioca, nakon šestomjesečne obuke.

-Šesnaest pripravnika naše brigade je pristupilo polaganju ispita i svi su položili.  Želimo da čestitamo našim mlađim kolegama i im poželimo uspješan nastavak rada u Profesionalnoj teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Banja Luka – navedeno je iz ovog Odsjeka.

Vatrogasci pripravnici su i ranije prošli i obuku „Spasavanje sa strmih terena“ koju su realizovali pripadnici Gorske službe spašavanja Banja Luka, a prethodno je uspješno izvedena i završena obuka „Rescue 3“, odnosno spasavanje na vodi, koja je realizovana sa instruktorima iz Rafting centra „Kanjon“, baš kao i ronilački kurs za kategoriju „Ronilac sa jednom zvijezdom“.

Vatrogasci pripravnici su u toku pripravničkog staža sticali iskustvo u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice, nakon čega su stekli  uslove za polaganje stručnog ispita za vatrogasca.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je početkom godine, nakon 20 godina raspisao konkurs za vatrogasce, a sve sa ciljem da se poboljša starosna struktura, odnosno podmladi Vatrogasna brigada.

E.M.