Sport 17.09.2021.

PRIPREME ZA CEV KUP: BL volej tokom vikenda domaćin turnira

ČITANJE: 2 minute

Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka Volej će narednog vikenda biti domaćin “Mozzart trofeja Banjaluke 2021”.

Na ovom turniru će pored domaćina da učestvuju i Inova iz Banjaluke, zatim Smederevo iz Srbije, te Igman Ilidža. Turnir će se održati u Sportskoj dvorani Centar u subotu i nedjelju, igraće svako sa svakim. Mečevi su na programu u subotu u 14. 16, 18 i 20 časova, dok će u nedjelju biti u 10 i 12 časova.

Nakon turnira u Smederevu i priprema na Sokocu, trener Đorđe Milošević navodi da je i dalje cilj da se pruži šansa svim igračicama da napreduju i da vidi kakvo je trenutno stanje ekipe.

– Naravno da u svakom meču idemo na pobjedu, ali je glavni cilj da se razigra što više odbojkašica, tak da će šansu dobiti sve igračice koje su u sastavu. Zadovoljan sam dosad odrađenim, a kad sam došao u klub vidio sam da je otišlo mnogo talentovane djece. Zbog toga sam predložio da pokušamo da ih vratimo i da napredujemo. Prošle godine Banjaluka Volej je igrala finale plej–ofa, podigla je visoko ljestvicu i sad moramo to da ponovimo. Mislim da ekipa kroz kvalitetan rad može puno da napreduje, a sa svoje strane sam spreman da radim po čitav dan kako bi igračice napredovale i bile bolje. Nastojim da izbjegnemo dovođenje igračica sa strane koliko je to god moguće i da oslonac kluba budu domaće snage – istakao je trener Milošević.

Direktor kluba Vojislav Opačić je naveo da je cilj da ekipa bude u pravoj formi tek u martu i aprilu.

– Stručni štab nema imperativ u ovim mjesecima jer nam je želja da ekipa bude u pravoj formi u martu ili aprilu. Za sad sve ide po planu, uradili smo puno toga imali kvalitetne pripreme na Sokocu i turnir u Smederevu. Sigurno je da će biti i pojačanja. Uprava se ponaša odgovorno i nastojimo da ekipi obezbijedimonajbolje moguće uslove. Imam vrijednog trenera, plan je da se oslonimo na domaće snage i imao i kratkoročni i srednjoročni plan – istakao je Opačić.

Banjaluka Volej će inače učestvovati ove sezone i u CEV kupu, drugom po jačini takmičenju u Evropi, a mogući rivali u Mladost Zagreb, Gran kanarija i Nojšatel. Dueli su na programu 17. i 24. novembra.

(SB)

Oznake: BL volej