Vijesti 27.12.2022.

PRIPREME ZA DAN REPUBLIKE: MUP Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti

ČITANJE: 1 minuta

Pripreme MUP-a Srpske za svečani defile u Istočnom Sarajevu u toku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 9. januara, Dana Republike Srpske, preduzima planske i pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području Republike Srpske kako bi se ovaj praznik proslavio mirno i bez incidenata, saopšteno je iz MUP-a nakon sastanka Štaba bezbjednosne akcije “Dan Republike Srpske 2023”.

Sastanku Štaba prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, kojeg je direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, kao rukovodilac Štaba, informisao o svim aktivnostima koje se preduzimaju sa bezbjednosnog aspekta, ali i o aktivnostima koje se preduzimaju u vezi s organizacijom svečanog defilea MUP-a koji će se održati 9. januara u Istočnom Sarajevu.

Ministar Karan je naglasio da treba preduzeti sve bezbjednosne mjere i radnje kako bi planirani događaji u Banjaluci i Istočnom Sarajevu protekli mirno, te pozvao građane Republike Srpske da dođu u Istočno Sarajevo 9. januara i da svojim prisustvom uveličaju Dan Republike Srpske i sam svečani defile MUP-a Republike Srpske.

(N.M.)

Oznake: Dan Republike, MUP, RS