Vijesti 02.10.2015.

Pripreme za “Nedjelju djeteta”

ČITANJE: 1 minuta
nedjelja djeteta
U Banjaluci će brojnim manifestacijama biti obilježena „Nedjelja djeteta“, a između ostalog  Udruženje „Sva djeca svijeta” organizovaće sedmodnevnu manifestaciju „Čarobni grad”.

Manifestacija će početi u ponedjeljak, 5. oktobra, kada će djeca Banjaluke preuzeti ključeve grada od gradonačelnika Slobodana Gavranovića i simbolično upravljati gradom tokom „Nedjelje djeteta”.

Centralna svečanost „Čarobnog grada“ biće održana u petak, 9. oktobra, kada će biti upriličen kulturno-zabavni program u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“. grad Banjaluka je podržao manifestaciju “Čarobni grad”.

Inače, sva djeca Banjaluke se pripremaju da obilježe nedjelju dječijih prava na sebi svojstven način, uglavnom zabavnim programom koji pripremaju u svojim školama i vrtićima.

Pripreme za obilježavanje dječije nedjelje uveliko traju u banjalučkim vrtićima, pod sloganom „Srećna djeca – srećni ljudi!“.

Usvajamo znanja o pravima djeteta, modelujemo, crtamo, pjevamo i  pričamo. Učimo da radimo i zaradimo, kako bi već tradicionalno obradovali neke od naših drugara. Od  5. do 10.  oktobra imaćete priliku da pratite, ali i učestvujete u većem dijelu naših aktivnosti. Budite uz nas – kažu iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.