Magazin 31.12.2015.

Pripremite lice za “najluđu noć”

ČITANJE: 1 minuta
 lice
Ostalo je još malo do dočeka Nove godine, a da biste u toj noći zablistali, ne čekajte posljednji čas za njegu kože lica.

Preporuka stručnjaka je da dan ranije uradite dobar piling, u čemu mogu da vam pomognu prirodni proizvodi. Na primjer, pomješajte četvrtinu kockice svježeg kvasca sa kašičicom jogurta i kašičicom čaja od kamilice. Mješajte sve dok smjesa ne postane kompaktna i potom nanesite na lice, dekolte i vrat. Ostavite da se stegne, a zatim masirajte nježnim kružnim pokretima i isperite mlakom vodom. Već na prvi pogled primjetićete koliko vam je koža čistija i sjajnija.

Ukoliko vam je lice ispucalo i peruta se, skuvajte čaj od kamilice, ohladite ga i sipajte u posudu za led koju ćete staviti u zamrzivač. Kada se pretvori u led, jednu kockicu umotajte u pamučnu gazu i lagano prelazite preko lica pet minuta. Poslije toga uzmite kuglicu vate, potopite je u mlijeko i njome isto tako i toliko masirajte. Poslije ovog tretmana, koža lica će izgledati čistije i svježije.

A ako su vam usne suve i ispucale, prije spavanja ih obavezno premažite medom, a preko dana biće dovoljno da stavite obični labelo.

(Novosti.rs)