Prirodne ljepote BiH ovjekovječio snimcima iz vazduha

Banjalučki umjetnik i majstor za upravljanje dronom Dr Skendy objavio je seriju video-snimaka kojima predstavlja najljepše lokacije naše zemlje snimcima iz vazduha.

Ovaj autor ističe da je oduvijek imao želju da posmatra prirodne ljepote naše sredine iz vazduha i da se s pojavom dron tehnologije konačno ta želja i ostvarila. Jedan od njegovih posljednjih video-snimaka je prikaz kanjona rijeke Vrbas, koji je moguće pogledati na YouTube kanalu.

“Jednostavno, ja sam oduvijek imao želju da posmatram kanjon rijeke Vrbas iz vazduha i kada sam kupio dron to mi je bio prvi projekat”, rekao je u razgovoru za “Nezavisne” Dr Skendy. Umjetnik priznaje da su prvi snimci kanjona nastali još 2016. godine, ali da se tek sada odlučio za prikaz nove verzije, koja ima mnogo bolji kvalitet video-snimka i rezoluciju slike koja oduzima dah gledaocu.

Upravljati dronom nije jednostavan posao, a kako Dr Skendy dodaje, pred njim se često nađe mnogo izazova kod stvaranja savršenog snimka.

“Najveći izazov tokom jednog ovakvog snimanja u prirodi je strah da ne naiđe neka ptica grabljivica, koja bi mogla da obori dron i da na taj način ostanem bez ovakvog snimka. Manje-više sam dron nije bio toliko bitan, koliko mi je stalo do tog snimka”, rekao je Dr Skendy.

Umjetnik dodaje da uživa u svakom letu s dronom te da su upravo ovakvi snimci jedan od najljepših načina promovisanja prirodnih ljepota naše zemlje.

“Na ovaj način je svakako moguće promovisati prirodne ljepote naše zemlje. Osim ovog, napravio sam još mnogo drugih snimaka prirodnih ljepota i nacionalnih parkova naše zemlje i uglavnom sam to radio o svom trošku”, rekao je Dr Skendy.

Autor priznaje da u svom radu još nema dovoljno publiciteta, jer na veliku žalost javnost još nema interes u ovakvom obliku promocije naše zemlje. Dodao je da će nastaviti i u budućnosti da promoviše zemlju na ovaj način, te da je pred njim još mnogo projekata i lokacija koje zaslužuju da budu bolje predstavljane široj javnosti.

“Svakako imam u planu još mnogo sličnih projekata i nastaviću sa stvaranjem sličnih video-snimaka koji će promovisati prirodne ljepote naše zemlje”, naglasio je Dr Skendy.

Njegov posljednji snimak kanjona rijeke Vrbas je moguće pogledati na njegovom YouTube kanalu.

(Nezavisne)

PRESUDA: Trebinje dobilo spor protiv “Bobar banke” u stečaju, vrijedan 4,6 miliona maraka

Pravobranilaštvo Republike Srpske dobilo je u korist Grada Trebinje spor protiv Bobar banke iz Bijeljine u stečaju vrijedan 4,62 miliona maraka. Iz Pravobranilaštva je saopšteno da je pravosnažnu presudu u parničnom postupku donio Viši privredni sud u Banjaluci, koji je potvrdio presudu Okružnog proivrednog suda u Bijeljini. – Sud je zaključio da ugovori između Grada

INICIJATIVA: PDP traži ocjenu ustavnosti uredbi sa zakonskom snagom tokom vanrednog stanja

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak i Draško Stanivuković predali su danas Ustavnom sudu Srpske inicijativu za pokretanje postupka ocjene ustavnosti uredbi sa zakonskom snagom, donesenih u vrijeme vanrednog stanja. Crnadak smatra da nije bilo potrebe za uvođenje vanrednog stanja, a posebno određenih mjera. – Ovdje nije riječ o politici, već potrebi

BROD: U rijeci Savi pronađeno beživotno tijelo Bojana Kostadinovića

Beživotno tijelo Bojana Kostadinovića (36) pronađeno je u rijeci Savi kod Broda, saznaje Srpskainfo.  – Prilikom plovidbe rijekom Save u Brodu B. K. je juče ujutru pronašao beživotno tijelo muškarca B.K. čiji je nestanak prijavljen policiji 21. maja ove godine – potvrđeno je u Policijskoj upravi Doboj. O pronalasku tijela obaviješten je dežurni tužilac OJT

“KLIKONOGI U DOBA KORONE”: Objavljena nova knjiga Zlatka Jurića za djecu

Nova knjiga za djecu Zlatka Jurića “Klikonogi u doba korone”, objavljena u izdanju “Art printa” Banjaluka, obuhvata pjesme koje su nastajale u periodu vanrednog stanja i izolacije. Pjesme u ovoj knjizi su tematski vezane za virus korona, za školu, učenje i zaljubljivanje. – Moja nova knjiga “Klikonogi u doba korone” je zbirka pjesama namijenjena mladim

VUKOTIĆ ČEKA TRANSFER: Raniji igrač Krupe na pragu Seltika

Slavni škotski Seltik želi da u svoje redove dovede bivšeg člana Krupe, a sada fudbalera Vasland Beverena Aleksandra Vukotića. Navodno je velikan ostrvskog fudbala dugo pratio visokog defanzivca u prvenstvu Belgije i sad želi da ga angažuje i iskoristi činjenicu da je njegov klub ispao u Drugu ligu. Ranije je Seltik pratio još nekoliko sjajnih