Biznis 19.01.2022.

Prirodni “BX kamen” – simbol vanvremenske elegancije

ČITANJE: 2 minute

Prirodni kamen – simbol vanvremenske elegancije i predivnog dizajna godinama unazad je hit u uređenju doma i poslovnih prostora.

Tokom vremena ovaj plemeniti materijal ne gubi šarm koji ga krasi na početku. Decenijama pruža luksuzan i sofisticiran izgled svakoj vrsti enterijera i eksterijera. Prirodni kamen može da isprati svaku vašu zamisao i želju u pogledu dizajna i dekoracije.

Ako u narednom periodu planirate renoviranje doma, neka vaš izboru bude prirodni “BX kamen”.

“BX kamen” zagrijava vizuelni izgled vašeg doma i istovremeno vraća autentični šarm kamene arhitekture. Njihova široka ponuda daje svima mogućnost stiliziranja fasade po želji, vanjskih zidova kao i unutarnjeg prostora. Jedna od njegovih glavnih odlika je jednostavno održavanje pa se najčešće koristi u enterijerima.

Ljubitelji savremene arhitekture sve se više oslanjaju na obloge od prirodnog kamena. Raznolikost oblika i boja pomaže u stvaranju predivnih estetskih efekata.

“Za oblaganje vanjskih površina mogu da se koriste različiti materijali. Međutim, ako želimo dugotrajno rješenje, onda je kamen najbolji izbor. Njegova široka primjena svakako ga izdvaja od drugih materijala. Fasade, predulazi, zidovi, stepenice samo su neki od površina koje se mogu uraditi od kamena. Staze, garaže, pojedini dijelovi dvorišta, fontane, rubovi bazena, sigurno će najljepše izgledate ako se urade od kamena”, kaže Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX kamenu”.

Ona je kazala da postoje različiti načini obrade koji mogu da se koriste za vanjske površine.

“Zahvaljući svojim osobinama, naš kamen podliježe gotovo svim vrstama obrada. Jedna od najzanimljivijih je svakako paljenje kamena. Paljeni kamen se obrađuje tako da se podvrgne istovremeno velikoj temperaturi i hladnoj vodi. Tim naprezanjima dolazi do “poskakivanja” površinskog sloja i tako dobijamo željenu vrstu obrade odnosno izgled kamena”, navodi Oroz.

Ona dodaje da je paljeni kamen odlično rješenje za bilo koju vrstu oblaganja, a izrađuje se u svim dimenzijama.

Dizajneri enterijera u današnje vreme favorizuju ekološke i prirodne materijale, a upravo održivi proizvodi kao što je prirodni kamen su uvijek na vrhu liste trajnih i neprolaznih stilova. Vanvremenski dizajn je ključan ako želite da vaš enterijer traje decenijama i da uvijek izgleda moderno.

Odabirom “BX kamena” napravićete pravi izbor. Njihov prirodni kamen je najidealniji za realizaciju svih vaših ideja. Nude vam  bogat asortiman prirodnog kamena za oblaganje unutrašnjeg ili vanjskog prostora.

Možete ih kontaktirati na broj telefona 063 943 981. Nalaze se u okolini Jajca, mjestu Divičani, a kompletan prodajni asortiman možete pogledati i u Trnu.

(A.M.)

Oznake: BX Kamen