Vijesti 20.08.2020.

PRISJELA MU ŠALA: Zbog nepromišljenog odgovora policajcu mora da plati kaznu

ČITANJE: 1 minuta

Velika većina saobraćajnih prekršaja, od prolaska kroz crveno svetlo do nepropisnog parkiranja, svakodnevno prođe nekažnjeno.

Ipak, jedan građanin BiH nije imao toliko sreće, pa će morati da plati visoku cijenu zbog načina na koji se našalio sa policajcem koji ga je zaustavio, prenosi Blic.

Policajac iz Sarajeva napisao je prekršajni nalog muškarcu jer mu je na izgovoreno pitanje “Olovo?”, odgovorio riječima: “Na mom bolovo” i sada će za svoj nepromišljeni potez morati da plati visoku cijenu.

Državljanu BiH je stigla prijava sa visinom kazne od 200 KM, zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Policajac se pozvao na zakonsku odredbu koja kaže da će se novčanom kaznom od 200 KM do 600 KM kazniti za prekršaj onaj ko na javnom mjestu narušava javni red i mir naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem ugrožava sigurnost ljudi ili izaziva osjećanje fizičke ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanja lica.

(E.M/banjaluka.net)