Politika 14.12.2015.

Prištinski novinar provocirao Vučića, Dodika nazvao ludakom iz Bosne

ČITANJE: 1 minuta
Dodik
Novinar prištinske novinske agencije DTT-net u dva navrata je večeras na pres konferenciji u Briselu, po otvaranju poglavlja sa Srbijom, pokušao da isprovocira premijera Srbije Aleksandra Vučića, pitanjem da li je u svom obraćanju upotrijebio konstrukciju “velika Srbija”, te nazivanjem predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “ludakom iz Bosne”.

Na prvu provokaciju, Vučić je odgovorio da je on rekao da je danas “veliki dan za Srbiju”.

– Rekao sam ‘veliki dan za Srbiju’ i velika je razlika između ‘veliki dan’ i ‘velika Srbija’. Nešto ste pogrešno razumjeli – odgovorio je Vučić.

Isti novinar je zatim upitao srpskog premijera “kada će se sastati sa ludakom Dodikom”, a onda je to ponovio još dva puta, na šta ga je Vučić upozorio da ne vrijeđa lidera Republike Srpske.

– Neću dozvoliti da označavate takvim imenom predsjednika Republike Srpske. Iako se ja s njim u mnogim pogledima ne slažem, neću dozvoliti da predamnom i Briselom vređate predsjednika Republike Srpske – mirno je rekao Vučić, mada vidno iznenađen neprimjerenim istupom.

On je zamolio prištinskog novinara da bude pristojan.

– Nije u redu tako nekoga obilježiti. Molim vas, ponašajte se pristojno i nemojte da ovo bude treći put da se izvinjavate – rekao je Vučić.

Na pitanje koju će poruku poslati poslije sastanka sa Dodikom, Vučić je odgovorio da će to biti – mir i stabilnost u regionu.

– Nadam se da ću se sa Dodikom sastati u sredu ili četvrtak i moja poruka je uvek ista – mir i stabilnost u celom regionu zapadnog Balkana – zaključio je Vučić.

(NN)