Pritisci na Savez sindikata RS zbog zakazanog protesta?

dom sindikata

Savez sindikata Republike Srpske traži od MUP-a Srpske da sve aktivnosti koje vodi na terenu širom Republike, a odnose se na sutrašnji sindikalni protest, budu u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima Republike Srpske.

Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić tvrdi da policijski službenici u protekla četiri dana bez ikakvog naloga ili pisanog akta posjećuju sindikalne kancelarije na terenu i Savez tražeći određene informacije, koje su sindikalci spremni dati, ali samo ukoliko policijski službenik donese nalog za takvu vrstu intervencije.

-Sa željom da situacija ne izmakne kontroli, jer policijski službenici dolaze i u kuće sindikalnih aktivista bez ikakvog naloga da obave prijateljske razgovore, insistiram da se sa ovakvim postupcima odmah prestane- navodi u saopštenju Mišićeva.

Ona kaže da je, kao organizator protesta, spremna dati sve odgovore koji su važni za MUP Srpske.

-Niko na terenu nije nadležan da daje bilo koju vrstu informacije u vezi sa protestom, osim zakonom ovlašćenog lica- poručila je Mišićeva.

Ona moli sve političke stranke da se distanciraju od bilo koje vrste aktivnosti prema članovima sindikata u bilo kom dijelu Republike Srpske.

-Pravo radnika, pravo građanina, pravo člana sindikata je da dobrovoljno, svojom voljom odluči u skladu sa Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima da li će učestvovati u protestima koje organizuje Savez sindikata Republike Srpske, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima- istakla je Mišićeva.

Ona je pozvala radnike u Republici Srpskoj – članove granskih sindikata u okviru Saveza sindikata Srpske, da dostojanstveno bez ikakvog straha odbace svaku vrstu pritiska bilo koga i dođu na proteste.

Savez sindikata organizuje sutra u 14.00 časova u Banjaluci proteste zbog novog zakona o radu.

(Srna)

DODIK: Nikada nismo pozivali na rat, narod ne treba da se plaši

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. “Krenuli su sa onim najvažnijim, što dira emociju, mentalitet, posvećenost, a to je ukidanje himne, grba, zastave i da završe sa tim simboličkim stvarima”, naveo je on. Istakao je da

DODIK: Komšić bi da u BiH ostavi problem migrantske krize 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi. – Druga tačka dnevnog reda posljednje sjednice Predsjedništva BiH bila je angažovanje Fronteksa na granicama BiH. To se dešavalo ubrzano, nije bilo dovedeno do kraja.

SLAVLJE U PRVENSTVU BiH Igokea savladala Čapljinu

Košarkaši Igokee teže od očekivanog savladali su Čapljinu u zaostaloj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića je slavila na gostovanju 85:80, a domaći tim je pružio sjajan otpor i imao je i prednost nakon prvih 20 minuta.  Ipak u nastavku je Igokea uspjela da preokrene i dođe do trijumfa te tako preuzme prvo

SDS prihvata Radovića, ali ne i Jarića

Milan Radović pregovara sa SDS-om oko svog daljeg angažmana u ovoj stranci, a simpatije za njegov dolazak ne krije ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji bi Radovića volio da vidi i kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Računica je jednostavna. Šarović je mišljenja da će opozicija ko god bude kandidat izgubiti izbore od aktuelnog gradonačelnika Igora

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog

SASTANAK KOD CVIJANOVIĆEVE: Razgovor o demografskoj situaciji u RS i unapređenju populacione politike

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Banjaluci sastanak na kojem je razgovarano o demografskoj situaciji u Srpskoj i mjerama koje institucije Srpske sprovode s ciljem unapređenja populacione politike. Sastanku kod predsjednika Srpske, koji je održan u Palati Republike, prisustvovali su predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri Sonja Davidović, Natalija Trivić, Srđan Rajčević i