Vijesti 11.12.2020.

PRIVEDEN STARČEVIĆ: Policija i šef GO SDS-a Milan Tubin različito o incidentu u Prijedoru

ČITANJE: 3 minute

Policijski službenici PU Prijedor, danas su lišili slobode P.S. iz Prijedora, vlasnika ugostiteljskog objekta, jer je prilikom intervencije policijskih službenika po osnovu uočenog prekršaja u navedenom objektu, ometao rad ovlaštenih službenih lica – navedeno je iz policije.

– Lice P. S. je počinilo prekršaje po Zakonu o javnom redu i miru “Uznemiravanje građana bukom”, “Posluživanje alkoholom” i “Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija”, a o navedenom je obaviješten i sudija za prekršaje Osnovnog suda u Prijedoru – rekla je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Infoprijedor.ba nezvanično saznaje da je uhapšen Predrag Starčević, odbornik SDS-a u gradskom parlamentu koji će biti zadržan najduže 12 časova na triježnjenju u pritvorskoj jedinici.

Takođe nezvanično, u ovom slučaju dva prekrašja biti podnesena i protiv Milana Tubina, poslanika SDS-a u Narodnoj Skupštini RS, koji se tereti da je ometao rad policijskih službenika na način da ih je vrijeđao. On je nakon što je Starčević uhapšen došao do PU Prijedor navodno da se interesuje za lice lišeno slobode gdje je počinio dva prekršaja, prvi svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje i drugi vrijeđanje policijskih službenika. Nezvanično, oba lica bila su u vidno pijanom stanju.

“Jedva sam dobio broj značke”

Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Tubin izjavio je večeras da u prostorijama Policijske uprave Prijedor zajedno sa odbornikom u Skupštini grada Prijedora Predragom Starčevićem doživio „neviđenu torturu“.

„Moj odbornik Predrag Starčević je dobio batine u policiji. Ja sam udaran gdje sam jedva uspio dobiti broj značke policajca koji me je tukao, koji je sa mene otkinuo dugme i koji je pokušao izvršiti još gore stvari, ali uspjeli smo se odbraniti. Želim pohvaliti komandira koji je zaustavio mnogo veću štetu“, rekao je Tubin novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je bio na jednom sastanku kada je dobio poziv od Starčevića koji mu je rekao da je zatvoren u policiji i da ga tuku.

„Oteli su mu telefon, sve su mu oteli. Došao sam u policiju da pitam šta je bilo. Deset policajaca je skočilo na mene. Tukli su nas gdje ne možemo dokazati, jer su to radili profesionalci“, dodao je Tubin.

Na pitanje zašto je Starčević priveden, Tubin je odgovorio da je to bilo „zbog nekog malog nereda kojeg je imao on i neki policajac neistomišljenik“.

„Ima za to kazna, novčana, i ima sud, to stoji, ali niko nema prava da tuče građane Prijedora“, rekao je Tubin, ističući da je konferenciju za medije htio održati ispred zgrade PU Prijedor, ali da mu to nije bilo dozvoljeno, pa se stoga medijima obratio na trotoaru s druge strane ulice.

Iz PU Prijedor najavili su saopštenje za javnost u povodu ovog slučaja.

(ATV, prijedordanas.com, foto: infoprijedor.ba)