Vijesti 08.01.2017.

Privremena zabrana rada i točenja alkohola 9. januara od ponoći u više ulica

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić donio je 5. januara Odluku o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i točenja alkoholnih pića, na području grada Banjaluke 9. januara, u vremenu od 00,00 do 24,00 časa.

Prema ovoj Odluci, privremeno se zabranjuje rad:

– poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata u RK „BOSKA“, i

– poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa ulicom Gundulićeva do raskrsnice sa Bulevarom vojvode Petra Bojovića.

Na taj dan, 9. januara, u vremenu od 00,00 do 24,00 časova zabranjuje se točenje alkoholnih pića u ulicama kako slijedi:

– u ul. Kralja Petra I Karađorđevića: u dijelu od raskrsnice sa ul. Tržnička i Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa ul. Olimpijskih pobjednika;

– u ulici Olimpijskih pobjednika;

– u ulicama Milana Tepića, Kninskoj i ul. Marije Bursać;

– u parku „Petar Kočić“ – „Staklenac“;

– u ulici Veselina Masleše do raskrsnice sa ulicom Srpska, gledano iz smjera Trga Krajine

– u ulicama Jevrejska, Gajeva i Ivana Franje Jukića.

Gradonačelnik je donio Odluku na zahtjev Štaba akcije „Dan Republike 2017“, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji je zadatak da obezbijedi nesmetano održavanje proslave 9. januara-Dana Republike.

Kontrolu izvršenja zadataka iz ove Odluke, vršiće Odjeljenje za inspekcijske poslove i Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave Grada Banja Luka, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Centar javne bezbjednosti Banjaluka.

Foto: Bojan Zarić