Vijesti 07.01.2022.

Privremena zabrana rada ugostiteljskih objekata za vikend

ČITANJE: 1 minuta

Na području grada Banjaluka sutra i u nedjelju, 9. januara, privremeno će biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata, te točenje alkoholnih pića, kako bi se obezbijedila nesmetana proslava Dana Republike Srpske.

Naredba je donesena na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, Policijske uprave Banjaluka, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Sutra od 16.00 do 21.00 čas privremeno se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata u Aleji Svetog Save – “DŽoni”, “Dionis-IJ” i “Aleja”.

U navedenom periodu privremeno je zabranjeno točenje alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima smještenim na širem prostoru oko Sportske dvorane “Borik” – u Aleji Svetog Save, te ulicama Branka Ćopića, Miše Stupara, Akademika Jovana Surutke i Gundulićevoj.

U nedjelju, 9. januara, od 7.00 do 15.00 časova privremeno se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića – “Manja”, “Helti palas” i “Balkon”.

Privremeno se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata i na prostoru Trga Krajine, i to “Siti”, “Agape”, “Đus bar”, “Sinema kafe” i “La nostra picerija”, te ugostiteljski objekat na prostoru Parka Petar Kočić – “Staklenac”, kao i u Jevrejskoj ulici “Dolče vita”.

U nedjelju se privremeno zabranjuje točenje alkoholnih pića u svim ugostiteljskim objektima u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića – od raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana, Vidovdanskoj, Bana Milosavljevića, Srpskom, Vladike Platona, Ive Lole Ribara, Gajevom, Marije Bursać, Kninskom, Jevrejskom, Veselina Masleše, Trg srpskih junaka, Kralja Alfonsa Trinaestog i Nikole Tesle.

Iz Gradske uprave navode da će kontrolu izvršenja naredbe vršiti Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Gradske uprave, uz asistenciju pripadnika MUP-a Republike Srpske, Policijske uprave Banjaluka.

(Srna, E.M)