Vijesti 28.01.2021.

PRIZNALA KRIVICU: Tijana Ajfon dobila godinu dana zatvora zbog prostitucije

ČITANJE: 2 minute

Tijana Maksimović, alijas Tijana Ajfon, nagodila se sa Tužilaštvom BiH i potpisala sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da se osudi na godinu dana zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju.

“Optužena je u prisustvu advokata u cijelosti sporazumno priznala krivicu za djelo koje joj je optužnicom stavljeno na teret”,  rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, prenosi Avaz.

On kaže da je predložena kazna od godinu dana zatvora.

“Predložena kazna je u skladu sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog djela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH”, rekao je Grubešić, navodeći da je Sud prihvatio sporazum.

Prema optužnici Tijana Ajfon je podsticala državljanke Srbije G. S. i S. P. iz Beograda da, u cilju pružanja seksualnih usluga, otputuju s njom u Bijeljinu, gdje su na privatnoj zabavi pružali seksualne usluge za iznos od po 500 evra.

U tu svrhu Ajfonka je zajedno sa G.S. i S.P., 27. maja prošle godine ilegalno ušla u BiH, preko rijeke Save. Odatle su odvezene na privatnu zabavu u mjestu Suho Polje. Zabavu je prekinula policija u akciji “Kristal” i uhapsila osumnjičene. Na zabavi je zatečeno devet žena i 26 muškaraca. Mnogi od njih su bliski kriminalnom miljeu, imaju bogate dosijee, a neki važe za ljude bliske “Škaljarskom klanu”. Imanje je bilo okruženo skupocjenim automobilima “porše”, “audi”, “BMV”, među kojima je bilo i blindiranih. U pretresu vikendice i vozila otkriveno i zaplijenjeno 46 grama kokaina, medicinska droga, deset pištolja, tri pancira, preko 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopi i slično.

(E.M)

Oznake: Tijana Ajfon