Vijesti 27.11.2020.

PRIZNALI KRIVICU: Prnjavorčanima za pokušaj obljube djevojčice ukupno četiri i po godine robije

ČITANJE: 2 minute

Mehmed K. (21) i Milan N. (23) iz Prnjavora priznali su krivicu za pokušaj obljube djevojčice (12) i pristali da budu osuđeni ukupno na četiri i po godine robije, saznaje “Glasu Srpske”.

Oni su sa Okružnom tužilaštvom u Banjaluci zaključili sporazume o priznanju krivice kojima je predviđeno da Mehmed K. bude osuđen na dvije i po, a Milan N. na dvije godine zatvora.

Mehmed K. je optužen za pokušaj obljube, dok je njegov sugrađanin Milan N. optužen za pomaganje pri izvršenju tog krivičnog djela.

Branilac Mehmeda K. advokat Slobodan Perić rekao je da je djelo ostalo nedovršeno i što je najbitnije, žrtva nije pretrpjela teže traume.

On je dodao da se radi o mladićima koji nisu bili ni svjesni koliko žrtva ima godina, te da su predviđene kazne u skladu sa zakonom i okolnostima pod kojima se sve desilo.

Prema optužnici dvojac je napao djevojčicu 21. jula oko dva časa iza ponoći u dvorištu Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” u Prnjavoru, a nezvanično se saznaje da je slučaj policiji prijavio petnaestogodišnji drug djevojčice.

Prema priči dječaka, osumnjičeni dvojac toga dana prišao je njemu i djevojčici i na silu ljubili djevojčicu i dirali po intimnim dijelovima tijela, dok su njega otjerali i oteli mu telefon. Dječak je zaustavio automobil koji je prolazio ulicom i s telefona vozača pozvao policiju, koja je brzom intervencijom spriječila silovanje. Nakon hapšenja i ispitivanja Mehmed K. je pritvoren, dok je Milan N. poslije saslušanja pušten na slobodu.

Prema nezvaničnim saznanjima, Mehmed K. i Milan N. odranije su poznati policiji po raznim prekršajima i sukobu sa zakonom. U noći kada su napali djevojčicu alko-testiranjem im je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

(N.S/ Banjaluka.net)