Biznis 28.03.2018.

PRIZNANJE ZA KVALITET: Dodijeljene nagrade privrednim subjektima iz Srpske

ČITANJE: 2 minute

Deset privrednih subjekata iz Srpske danas je dobilo nagrade u kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda koje dodjeljuje Privredna komora Republike Srpske.

Nagrade su uručili presjednik Privredne komore Borko Đurić i direktor Privredne komore Srpske Dragica Ristić.

Nagrađena su privredna društva “Pčelica Maja” iz Bileće za liniju proizvoda svečanih haljina za bebe, djevojčice i mame pod nazivom “Pčelica Maja dizajn”, “Grand prom” iz Bijeljine za mješavinu mljevene kafe “Grand kafa”, banjalučki “Grafo Balkan” za proizvodnu liniju sportskih dresova “Dres draj skin”, te Destilacija “Starović” za rakiju “Hercegovački srčanik”.

Nagrađeni su i “Mira” iz Prijedora za čajno pecivo “Zlatka 220 grama”, “Edengarden” iz Istočnog Sarajeva za velike suncobrane, “Nova DI Vrbas” iz Banjaluke za stolicu “Jelena”, “Mons produkt” iz Teslića za koziji kriška sir, te “Veteks” iz Laktaša za liniju geotekstilnih proizvoda.

Predsjednik Privredne komore Srpske Borko Đurić rekao je ovom prilikom da se svake godine u Srpskoj stvara sve više kvalitetnih proizvoda koji se mogu ponuditi domaćem, ali i stranom tržištu, što pokazuju i sve veći ostvareni izvozni rezultati.

On je naglasio da je ova dodjela nagrada ujedno i prilika da se ukaže na potrebu da se privredi da više podrške kroz kreiranje adekvatnih propisa za lakše osvajanje tržišta.

Direktor Privredne komore Srpske Dragica Ristić navela je da je ova manifestacija povezana sa manifestacijom “Izbor najuspješnijih u privredi”, koju Privredna komora organizuje već 15 godina.

Ona je istakla da je za izbor najuspješnijih privrednih subjekata Srpske za prošlu godinu komisija za dodjelu nagrada u kategoriji malih, srednjih i velikih preduzeća, pregledala 9.901 završni račun, od čega je 90 završnih računa velikih preduzeća, 457 srednjih, a sve ostalo su bili završni računi malih preduzeća.

Ristićeva je navela da se u izboru za nagrade, između ostalog, uzimao veći broj komponenti kao što su ostvareni prihod, dobit, likvidnost, broj zaposlenih, investiranja, razvoj, ostvareni izvoz.

(Srna)