Region 02.10.2022.

Priznao da je slao djevojčicama poruke: Osuđen radnik škole koji je polno uznemiravao maloljetnice

ČITANJE: 1 minuta

Radnik jedne osnovne škole koja se nalazi u okolini Velikog Gradišta, osuđen je sporazumom na godinu dana kućnog zatvora zbog polnog uznemiravanja dvije učenice osmog razreda.

Kako je Kurir pisao, on je uhapšen juče nakon što je otac jedne djevojčice u njenom telefonu pronašao prepisku sa radnikom škole i momentalno ga prijavio policiji. Protiv radnika prijavu je podnijela još jedna maloljetnica, a on se teretio da je preko aplikacije Vocap djevojčicama slao poruke i snimke, ali ih i grlio u školi.

– On je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu priznao oba djela koja mu se stavljaju na teret, odnosno, rekao je da je djevojčicama slao poruke, ali i da u tome nije vidio ništa loše. Kako je pojasnio, smatrao je da je ta komunikacija sasvim uobičajena i da on zaista ne shvata da je izvršio krivično djelo – navodi izvor Kurira.

Nakon saslušanja, radnik je sklopio sporazum o priznanju krivice koji je sud prihvatio, piše Blic.

– Njemu je izrečena i mjera zabrane prilaska djevojčicama na manje od 50 metara, kao i mjera zabrane komunikacije u trajanju od tri godine – objasnio je sagovornik Kurira.

(A.M.)