Vijesti 07.05.2021.

PRIZNAO DJELO: Pomagač u ubistvu Duška Savanovića osuđen na godinu zatvora

ČITANJE: 1 minuta

Milan Đurđević (43) osuđen je danas u Okružnom sudu Banjaluka na godinu dana zatvora za pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, a u vezi događaja uoči Nove godine kada je u Trnu kod Laktaša ubijen Banjalučanin Duško Savanović (24).

Za ovo teško ubistvo optužen je Dalibor Čamber (47) protiv kojeg je postupak razdvojen, jer je Đurđević priznao krivicu.
Izricanju presude nije prisustvovao optuženi, kao ni tužilac, prenosi Mondo.ba.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, ubistvo se dogodilo 31. decembra prošle godine u 22.30 časova u naselju Trn na parkingu pumpe „Nis Petrol“, kada su Čamber i Đurđević prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i Aleksom Babićem (22).

Čamber je optužen da je ispalio jedan hitac u pravcu vozila “suparničkog” dvojca, te ih pokušao spriječiti da napuste mjesto događaja. Potom je drugim hicem pogodio Babića u stopalo, nakon čega ga je Savanović, dodaje se u optužnici, udario i Čamber pada na pod. Zatim iz ležećeg položaja u Savanovića ispaljuje i treći hitac. Savanović je od zadobijenih povreda preminuo istog dana u UKC RS.

Đurđević je bio optužen da je Čambera odvezao u nepoznatom pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

Đurđević je na glavnom pretresu održanom ove sedmice u Okružnom sudu Banjaluka priznao djelo za koje je optužen, te izrazio kajanje.

(N.S)