Vijesti 26.10.2020.

PRIZNAO KRIVICU: Bivši načelnik Jezera osuđen za premlaćivanje sugrađanina

ČITANJE: 2 minute

Dušan Šajin, bivši načelnik opštine Jezero, osuđen je na uslovnu kaznu od godinu zatvora po optužnici da je pretukao Milorada Kozomaru zvanog Biftek, a presuda je izrečena nakon što je optuženi priznao krivicu, pišu “Nezavisne”.

Prema presudi, Šajin je Kozomaru napao u oktobru prošle godine ispred kafića u Jezeru. Navodno, oni su tog dana zajedno bili u lokalu i u jednom momentu Šajin je predložio Kozomari da izađu napolje kako bi razgovarali o neriješenim poslovnim odnosima.

U presudi se dalje navodi da je optuženi po izlasku iz lokala pesnicom udario Kozomaru više puta u glavu, nakon čega je on pao na asfal i zadobio povrede nosa i glave.

Kozomara je upućen da nadoknadu štete ostvaruje u parničnom postupku.

“Bavim se poljoprivredom i pekao sam mu pečenje za svadbe i to što on radi, za šta mi je ostao dužan oko 2.300 KM. Bio sam kod njega u kafani, tu smo sjedili par sati i zovnuo sam ga da riješimo račune. Izašli smo napolje nas dvojica, nakon čega me on s leđa udario i odmah me onesvijestio. Sljedeće čega se sjećam je da su me stavili u auto i odvezli u Hitnu”, rekao je Kozomara ranije za “Nezavisne”.

S druge strane, Šajin je tada tvrdio da ga je Kozomara prvi pokušao napasti, te da ga je prethodno vrijeđao i ukrao mu manjerke za transport čorbe na teren.

“Došao je neku veče u moju kafanu, vrijeđao me, ja sam ga izgurao napolje. Imao je torbicu. Pukao je treger i spala mu je torba. Sagnuo sam se da mu dodam tu torbicu, a on je zamahnuo da mene napuca nogom u glavu. Ispravio sam se i tu smo se pokoškali, ponosali… Udario on mene, ja njega, onda smo pali na asfalt. Povrijedili smo se i on i ja”, izjavio je ranije Šajin.

(N.S/ Banjaluka.net)